Deel dit artikel
-

Kenia eerste land dat Worldcoin weigert

Kenia is een van de eerste landen waar Worldcoin, een nieuwe digitale munt van OpenAI oprichter Sam Altman, wordt geweigerd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken weigert een inschrijving omdat men twijfelt aan de authenticiteit en legaliteit van de munt.

Worldcoin is een digitale munt (WDL) die via beurzen gewoon verhandelbaar is, zoals bij Binance.

Met de Worldcoin wil Altman een universeel basisinkomen mogelijk maken, kennelijk vanuit het idee dat de waarde van die munt op den duur zal stijgen.

De Worldcoin kun je niet zomaar kopen. Weliswaar maakt de munt gebruik van de zogenoemde Polygon-blockchain, bekend van Ethereum, maar je moet hem bewaren in een Worldcoin app die eerst geactiveerd moet worden door je iris te laten scannen in één van de 35 steden in deelnemende landen. In Duitsland is dat Berlijn, in Frankrijk Parijs en in Spanje zijn er scan-locaties in en om Barcelona en Madrid. Het apparaatje waarmee dat gebeurt heet de Orb.

In Kenia was registratie op grote schaal mogelijk, maar dat is nu afgelopen. Of Kenia nog bijdraait zal moeten blijken. Formeel is de inschrijving opgeschort.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond