Deel dit artikel
-

Feestdagen dit jaar echt mobiel

De feestdagen van 2014 worden mobieler dan ooit. Dat blijkt uit een aantal Amerikaanse studies. Nog maar 32 procent van de Amerikaanse consumenten is van plan om de desktop pc te gebruiken voor het online winkelen, zo voorspellen Burst Media en Rhythm NewMedia. Vorig jaar was dat percentage nog 47,8 procent.

33 procent van de circa 780 ondervraagden is van plan om ook hun mobiel te gebruiken voor online aankopen, dus niet alleen voor oriëntatie.

Internet Retailer schat dat een kwart van de verkopen tijdens het feestseizoen wel eens mobiel zouden kunnen zijn. Mobiel wil zeggen dat meer aankopen worden gedaan met behulp van mobiele apps. De gemiddelde retailer verwacht zelfs dat dertig procent van de aankopen via een app verloopt.

Een onderzoek onder vijfhonderd mobiele gebruikers laat zien dat ruim 90 procent van plan is om mobiele aankopen te doen. 54 procent denkt dat ze de helft van de aankopen mobiel gaan afwikkelen. Ook dat is fors meer dan andere jaren.

Ook dit jaar nemen de verkopen tijdens Black Friday en Cyber Monday weer toe, al lopen de verwachtingen uiteen. Adobe houdt rekening met een drukkere Black Friday, wanneer online verkopen 28 procent hoger uitvallen dan vorig jaar.

IBM verwacht meer van Cyber Monday en denkt dat de verkopen dan 15,8 procent hoger uitkomen. IBM denkt dat 48,2 procent van al het online verkeer in de periode rond Thanksgiving van mobiele apparaten komt, een stijging van 9,5 procent. Op Thanksgiving kan dat wel eens oplopen naar 53 procent.

Toch denkt IBM dat consumenten individueel minder spenderen dan in 2013 en dat het gemiddelde ongeveer 123 dollar per order zal zijn, al zouden consumenten dan wel weer meer bestellingen plaatsen.

IBM denkt ook dat e-mailmarketing zijn piek zal bereiken op Cyber Monday, met hogere click-through rates dan vorig jaar. 35 procent van die kliks komt van mobiele apparaten. Ook Adobe denkt dat mobiel een belangrijkere rol speelt, maar houdt het op 31 procent van de online verkopen, waarvan 26 procent op Black Friday en 20 procent op Cyber Monday.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond