Deel dit artikel
-

Keurmerk voor online veilingsites gelanceerd

Er is een nieuw Keurmerk Online Veilen, dat het toezicht op het veilig kopen van producten en diensten door consumenten via internetveilingsites waarborgt. Dit keurmerk wordt toegekend aan Nederlandse veilingsites die aan een aantal belangrijke voorwaarden zoals betrouwbaarheid en transparantie voldoen.

Keurmerk Online Veilen is onder toeziend oog van Thuiswinkel.org in het leven geroepen op initiatief van VakantieVeilingen.nl en BVA Auctions, maar opereert volledig onafhankelijk onder voorzitterschap van retail- en marketingdeskundige Cor Molenaar.

Online veilingsites hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen, waardoor de behoefte ontstond om een keurmerk op te richten. Dit keurmerk is volgens de initiatiefnemers bedoeld om consumenten garanties te kunnen bieden op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Online veilingsites die het keurmerk dragen, staan garant voor heldere spelregels, veilig betalen en bescherming van persoonlijke gegevens.

Leden die het keurmerk voeren, hebben een strenge juridische controle moeten doorlopen en worden ieder jaar opnieuw door een onafhankelijke notaris en een onafhankelijke toetsende instelling gecontroleerd om hun certificering te behouden.

Via Keurmerkonlineveilen.nl kunnen online veilingsites zich aanmelden voor de registratieprocedure voor het keurmerk. Om lid te worden van het keurmerk moet de partij de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg onderschrijven en zich aan de Wet Koop op Afstand en andere wet- en regelgeving houden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Corné

De website bestaat niet meer, of heeft nooit bestaan. Ik krijg vermoeden dat het een lege huls is. Veilig kopen dat geloof ik wel. Kan ik met paypal ook. Maar de boel niet bedriegen dat valt nog te bezien. Ervaringen zijn tot nu toe niet echt heel goed. Sommige biedingen zijn verdacht.
Transparantie wie heoveel en wanneer geboden heeft, zou al een hele stap zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond