Deel dit artikel
-

Keurmerk voor Refurbished iPhones

Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, reikt vandaag de eerste certificaten van het nieuwe Keurmerk Refurbished uit aan de bedrijven Forza Refurbished, Leapp en Renewd.

Techniek Nederland en de gecertificeerde bedrijven willen met het nieuwe Keurmerk de kwaliteit van refurbished smartphones verbeteren. Nederland is het eerste land ter wereld met een kwaliteitsgarantie voor refurbished smartphones.

De garantie die Forza Refurbished, Leapp en Renewd geven op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. Batterij en accessoires vallen standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished en dat is bij nieuwe iPhones niet het geval. Refurbished smartphones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Om voor het Keurmerk Refurbished in aanmerking te komen, moet een bedrijf de smartphone op meer dan vijftig punten controleren. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished onderwerpen het toestel aan een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth).

Aanleiding voor het nieuwe keurmerk zijn de grote kwaliteitsverschillen in het aanbod van refurbished smartphones. Hierdoor weet de klant niet goed waar hij aan toe is.

Het keurmerk geldt in eerste instantie alleen voor iPhones, die zo’n 94 procent van de refurbished markt uitmaken. Het is de bedoeling om op termijn uit te breiden naar iPads, MacBooks en Android-apparaten. Naar verwachting zullen uiteindelijk meer professionele refurbished bedrijven zich bij het keurmerk aansluiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond