Deel dit artikel
-

Bij keuze voor vervoerder laat meerderheid retailers zich leiden door de prijs

Voor 68 procent van de retailers is prijs de belangrijkste factor bij de keuze voor een vervoerder. Een kwart (23%) is daar zelfs rigoureus in: zij versturen zendingen enkel via de goedkoopste pakketvervoerder. Dat blijkt uit onderzoek van verzendplatform Wuunder, uitgevoerd onder bijna driehonderd verantwoordelijken voor het logistieke proces binnen Nederlandse bedrijven.

Het is niet zo dat de prijs altijd boven kwaliteit gaat bij retailers. Voor 65 procent speelt kwaliteit van bezorging namelijk een grote rol bij de keuze voor een vervoerder. Ook bezorgsnelheid is voor 47 procent een belangrijk criterium.

De reputatie (8%), een bekende naam (6%) of ervaringen van andere partijen (4%) zijn voor retailers veel minder doorslaggevend bij hun keuze voor een vervoerder.

Wanneer retailers naar vervoerders kijken, gaat dit meestal om zendingen binnen de landsgrenzen. Voor twaalf procent is het echter van belang of een vervoerder ervaring heeft met bezorging naar een ander land binnen de EU. Een nog kleiner percentage (8%) kijkt of een vervoerder ervaring heeft buiten de EU.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond