Deel dit artikel
-

Kickstarter stapt over op blockchain

Kickstarter, het platform waarop nieuwe producten markt zoeken, start een nieuw bedrijf. Dat gaat een systeem maken voor online crowdfunding dat is gebaseerd op blockchaintechnologie. Wanneer dat gereed is, verhuist Kickstarter zijn infrastructuur naar die nieuwe omgeving.

Het vooralsnog naamloze bedrijf gaat in het eerste kwartaal van 2022 van start, zo kondigt Kickstarter aan. “Wij worden de eerste klant”, legt directeur Perry Chan uit. Naar verwachting zal de transitie naar het nieuwe fundament al in de loop van datzelfde jaar beginnen. Gebruikers van het platform zullen er in de praktijk niets van merken.

Hoewel onzichtbaar levert de overstap wel een fundamentele transitie op. De activiteiten op Kickstarter worden per definitie transparant en decentraal. Technisch gezien wordt het zelfs mogelijk voor concurrenten van het platform om data van Kickstarter-projecten te gebruiken. De blockchain is openbaar.

Onderliggend is het blockchainplatform Celo. Hoe dat exact wordt geïmplementeerd wordt in de komende weken duidelijk als Kickstarter een whitepaper publiceert.

In de nabije toekomsten worden Kickstarter-projecten in jargon DAO’s: distributed autonomous organizations. Het worden losse projectengroepen wiens data in de blockchain wordt vastgelegd. Dat zijn gegevens zoals informatie over de makers, de investeerders en de toegezegde gelden.

Foto: Steve Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond