Deel dit artikel
-

Kieskeurig.nl en BesteProduct.nl groot in videoproductie

Kieskeurig.nl en BesteProduct.nl zijn een samenwerking begonnen waarbij ze honderden productvideo’s gaan maken met beknopte en uitgebreide uitleg van de betreffende producten. Winkeliers kunnen die eenvoudig in hun shopsites opnemen. Fabrikanten betalen.

“Het is voor ons zelf niet schaalbaar om productvideo’s te maken, maar samen wel. BesteProduct brengt zijn kennis in over het maken van video’s. Kieskeurig zijn contacten met fabrikanten en zijn platform”, legt directeur Niels Willems van BesteProduct.nl uit aan Emerce.

Vorig jaar draaide hij rond de veertig testvideo’s om het format te testen. “Dat hebben we in de vingers. We maken video’s met puur de productinformatie, geen toeters en bellen qua marketing. Ook geen meningen erin. Het zijn geen recensies. Net zoals een goede productomschrijving en foto’s draagt video ook bij aan de conversie.”

Patrick van Buuren, brand director Kieskeurig.nl: “Uit de eerste pilotvideo’s die we hebben gemaakt, wordt duidelijk dat de video’s aanslaan. De video’s worden niet alleen vaak bekeken, mensen kijken ze ook grotendeels uit. Om die reden hebben we ook besloten nu vol in te zetten op de video’s van EverythingVideo.”

De samenwerking vindt plaats onder het label EverythingVideo. Fabrikanten, want zij zijn de partijen die de producties betalen, kunnen kiezen uit drie videoformats. In het meest eenvoudige model wordt het product op verschillende manieren in beeld gebracht en geeft een voice-over de uitleg (voorbeeld; v.a. 395 euro). In de tweede variant komt het product werkend in beeld (v.a. 595 euro) en in de meest uitgebreide variant geeft een presentator de uitleg (v.a. 1.200 euro).

De videoproducties worden gepubliceerd op BesteProduct.nl, Kieskeurig.nl en YouTube, maar ook in bekende contentdatabases als IceCat en Autheos. Willems denkt dat vanuit die laatste twee de sterkste onderstroom komt. Webwinkeliers plukken daar immers toch al hun productinformatie vandaan. De ondernemer hoopt dat webshops in een moeite door behalve de geschreven specificaties ook de gefilmde overnemen.

“We verwachten dit jaar tussen de 150 en 200 video’s te maken en het jaar erna vele honderden. Fabrikanten zullen dit jaar gaan uitproberen en in 2017, als blijkt dat het bevalt, serieus in video investeren.”

Coolblue is een van de weingie winkels die afgelopen jaren deze investering voor eigen rekening nam en honderden video’s produceerde. Afgelopen week alleen al ruim twee dozijn.

Foto: Bill Rice (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond