Deel dit artikel
-

Kijker vindt streamingdiensten toevoeging aan lineaire televisieaanbod, maar geen vervanging

Televisie en streamingdiensten zijn beide een bron van ontspanning. Zo kiest 32 procent van ondervraagden voor de Nederlandse televisie als ze een avond willen ontspannen, tegenover 38 procent die kiest voor een streamingdienst. Dit blijkt uit onderzoek van DVJ Insights in opdracht van NPO.

De publieke omroep viert zaterdag het 70-jarig bestaan van de televisie in Nederland. Op 2 oktober 1951 werd de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit Bussum uitgezonden.

Met de komst van streamingdiensten is het aanbod groter dan ooit. Nederlanders hebben de keuze uit een groot aantal internationale en nationale aanbieders waarbij ze zelf kiezen wat ze wanneer kijken. Toch geeft 56 procent van de ondervraagden aan dat ze streamingdiensten een toevoeging vinden aan het lineaire televisieaanbod, maar geen vervanging. Daarnaast verwacht 39 procent van de ondervraagde jongeren (13-34 jaar) juist dat ze in de toekomst meer televisieprogramma’s gaan kijken. Van het totaal aantal ondervraagden van 13+ is dit 28 procent.

Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober zijn 70 uur aan uiteenlopende nieuwe programma’s rond het thema 70 jaar Nederlandse televisie te zien. Zo sprak tv-chroniqueur Han Peekel een groot aantal televisiemakers voor 70 Jaar TV: Je Beste Vriend (Omroep MAX): een ode aan 70 jaar vriendschap tussen de kijker en de televisie, een gewaardeerde huisgenoot.

Foto Anefo

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond