Deel dit artikel
-

Kijkshop start door als webwinkel (update)

Kijkshop, ooit een winkelformule in de jaren tachtig en negentig in Nederland, is terug van weggeweest. A.D.A.M. heeft de formule nieuw leven ingeblazen als online platform.

Kijkshop had ooit tientallen filialen in Nederland. Consumenten konden er alleen kijken, en mochten de producten niet zelf uit de schappen halen.

In maart 2015 werd Kijkshop gekocht door het Zweedse investeringsbedrijf listérus & partners Capital Advisors AB en werden 20 van de toen 87 filialen gesloten. Januari 2018, het bedrijf was inmiddels alweer verkocht, werd het faillissement aangevraagd. Hiermee verloren vierhonderd medewerkers hun baan. Rond de huur van de panden worden nog steeds rechtszaken gevoerd.

A.D.A.M. heeft de domeinnaam rond september van de Zweedse investeerders gekocht. “Ze waren we klaar met Nederland,” zegt de nieuwe eigenaar Konrad van den Bosch.

Kijkshop.nl wordt de komende tijd uitgebreid tot een assortiment met meer dan 1 miljoen producten. Zij worden direct van de officiële importeur of distributeur verstuurd (dropshipping), en dus houdt het bedrijf geen eigen voorraden aan. “Onze partners kiezen we selectief. Zo gaat Bax Music exclusief muziekinstrumenten leveren,” zegt Van den Bosch. Het aanbod komt ook beschikbaar via bol.com

De retailer biedt diverse betaalopties. Zo is betalen in drie termijnen tegen 0% rente mogelijk, kan er na levering betaald worden met Klarna of kan er gekozen worden voor Apple Pay, Tikkie en OK.

Bestellingen worden door kijkshop.nl gratis verzonden. Voor het retourneren van producten rekent de retailer 2,95 euro.

Op de foto Konrad van den Bosch

Deel dit bericht

4 Reacties

Pim

Homepage is wel erg Bol.com achtig met die gekleurde blokjes.

Reinout van der Lende

Ziet er goed uit! Gefeliciteerd!

Liefdeskruiden - Liefdeskruiden.nl

Lijkt niet echt verkeerd. Wel moet er nog wat aandacht aan worden besteed, niet alles op de website werkt zoals het zou moeten. Maar succes!

Paul - Ingram Micro

Helemaal eens Pim, website heeft een hoog bol.com gehalte. Voordeel is dat het er dan ook gelijk goed uitziet. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond