Deel dit artikel
-

Kijktijd YouTube op huiskamer-tv’s stijgt met 50 procent

Huishoudens kijken dagelijks 150 miljoen uur YouTube in de huiskamer. Dat is vijftig procent meer dan een half jaar geleden. Google komt met nieuwe tv-opties voor adverteerders.

YouTube begon op het web en werd daarna groot op mobiel. Inmiddels is het zo dat er er meer video’s worden gestreamd op telefoons dan op het vaste web. Google ziet een volgende trend opkomen: YouTube op het tv-scherm in huis- of slaapkamers kijken.

Door de opkomst van apparaten als Chromecast, Apple TV, Roku, Xbox One en connected tv’s van onder meer LG en Samsung is het signaal naar tv interactief geworden. Om daar geld aan te verdienen, wordt een specifieke reclamedienst ontwikkeld.

Over een paar maanden kunnen adverteerders specifiek gaan aangeven of ze willen adverteren op YouTube wanneer dat op een echt tv-scherm draait. AdWords en DoubleClick Bid Manager gaan die targetingopties wereldwijd aanbieden.

De internetkijktijd in de huiskamers versnelt. Afgelopen najaar rapporteerde Google een stijging van zeventig procent in twaalf maanden. Gisteren meldde het een stijging van vijftig procent in zes maanden. Meer kijkcijfers geeft het niet.

In de VS heeft het bedrijf een eigen tv-abonnement op de markt: voor veertig dollar per maand heeft een abonnee toegang tot de vijftig grootste landelijke kabelnetwerken. Van enkele van die netwerken mag YouTube de online commerciële exploitatie verzorgen.

Foto: melnic (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

De kids kijken veel YouTube op TV (o.a. De Bellinga’s, Zoete Zusjes, voorheen Family Fun Pack en nog veel meer). Gelukkig zijn nu de ‘achterlijke’ filmpjes van ‘superhelden’ grotendeels verdwenen. Sommige waren nog wel OK, maar vaak toch met dingen die je achter een 12+ had willen plakken. Dat ging echt nergens meer over, gelukkig had YouTube daar een zeer goed statement gemaakt dat het eens afgelopen moest zijn.

Het meeste wordt er door mij gestreamed op Desktop, maar dan voornamelijk muziek (o.a. Deep House en Synthwave).

Het meeste gekeken wordt er idd op de telefoon, (o.a. informatieve/vermakelijkke filmpes van Univeriteit van Nederland, Daily Dose of Internet, Life Noggin, ColdFusion, SciShow, Rare Earth, en nog meer veel.. :|)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond