Deel dit artikel
-

Klaar voor de start!

Het gonst over een vermoedelijke beursgang (IPO) van Google, maar ondertussen hebben andere partijen de stap naar de aandelenmarkt al gemaakt of staan in de startblokken. IPO is het toverwoord!

De grootste beursgang tot op heden dit jaar in Europa, met een opbrengst van 3,5 miljard euro. De vraag naar aandelen was driemaal groter dan het aanbod. De Belgische overheid houdt nog een stevige vinger in de pap met 51,6 procent van de aandelen en 56,8 procent van de stemmen.

De animo voor een beursgang is er, aldus directeur Erik de Heus, binnen een jaar wordt besloten of het er ook echt van komt. Energiebedrijf.com is een van de nieuwe partijen op de geliberaliseerde energiemarkt, klanten kunnen via internet en de telefoon contact zoeken met het bedrijf. Het bedrijf telt 300.000 klanten. Vorig jaar verdubbelde het de omzet tot 93,5 miljoen euro en behaalde het een nettowinst van 3,7 miljoen euro.

Telecombedrijf Scarlet wil een notering in Brussel. Het hoopt hiermee 25 tot 30 miljoen euro aan nieuw kapitaal aan te trekken. Het geld zal aangewend worden voor uitbreiding van het netwerk. Bestaande aandeelhouders zijn NesBIC en Egeria, het investeringsvehikel van de familie Brenninkmeijer.

Het Amerikaanse marketingbedrijf Claria, voorheen bekend als Gator, meldde zich bij de SEC voor een beursnotering. Als Gator haalde Claria zich de woede op de hals van uitgevers die ineens pop-up’s van het bedrijf op hun site zagen verschijnen. Claria zegt 43 miljoen internetters te kunnen bereiken via zijn ’advertentienetwerk’.

Advertising.com uit Baltimore wil 100 miljoen dollar nieuw kapitaal verwerven met een beursgang. Advertising.com richt zich op diverse vormen van online reclame, van zoekmachinemarketing tot e-mailmarketing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond