Deel dit artikel
-

Klanten Dodax.nl wachten tevergeefs op bestellingen

Verschillende klanten van Dodax.nl melden dat de webwinkel niet meer levert. ‘Ik heb nog diverse bestellingen lopen en ben bang deze niet meer te ontvangen. Lijkt dus verstandig om er voorlopig niets te bestellen,’ schrijft een van hen bij Trustpilot.

Een ander: ‘Artikelen staan voorradig op de website, maar als je bestelt dan moet het toch eerst van een leverancier komen…Klantenservice niet bereikbaar…krijg je bericht dat het artikel verzonden is zit er geen track & trace bij…Artikel niet ontvangen. Geen reactie van klantenservice.’

Het Zwitserse Dodax heeft vijf jaar geleden al eens uitstel van betaling gekregen, maar zette zijn activiteiten toch weer voort.

Dodax.nl specialiseert zich in de verkoop van cd’s, dvd’s en boeken. De verkoop in Nederland loopt via een Nederlandse site en bol.com. De webwinkel is geen lid van Thuiswinkel.org.

Foto: Brett Jordan (cc)

Deel dit bericht

41 Reacties

R.H.

In der Schweiz ist es das gleiche Problem. Mails werden nicht beantwortet. Und wenn mal eine Antwort kommt, dann ist es eine Lüge.

Noud Luyben - Particulier

Heb nog voor €73.14 bestellingen (cd’s) uitstaan bij Dodax. Voorheen altijd tevreden klant geweest ondanks de lange levertijden. Heb klantenservice afgelopen week 4x aangeschreven maar geen reactie hierop ontvangen. Advies: je kunt op dit moment nog steeds bestellingen plaatsen > doe dit niet > er wordt namelijk niets opgestuurd!

Olivier

Op 27 juni bestelling geplaatst en betaald. Niks ontvangen en klantenservice reageert niet. Dodax = afzetter!

Cees

Afgelopen jaren regelmatig bestellingen gedaan, alles geleverd met wisselende levertijden.
Acceptabel o.b.v. redelijke prijzen.
Van recente 3 orders (ongeveer 15 items) 2 items ontvangen en van 5 de verzendbevestiging gekregen.
Daarna alles stil….
Denk nog voor rond €75 te moeten ontvangen.
Ben benieuwd

RIchard

Een order van EUR 92 uit begin juni is niet geleverd. Geen respons op emails aan de klantenservice.

Wim koelewijn

Ik heb ook jarenlang tot grote tevredenheid brsteld..kwam iet nirt aan,wat een paar keer gebeurde, werd dat goed afgehandeld..de laatste maanden 2 x besteld en werd niet afgehandeld..in tegenstelling tot anderen…ik kreeg snel antwoord en tot2x toe binnen 2 dagen geld geretourneerd. Daarna nog 1x een proefbestelling gedaan en wederom hetzelfde, niet afgehandeld en weer binnen 2 dagen geld retour…maar,een grote maar NU…ik ga er niets meer bestellen want heen en weer gedoe zie ik niet meer zitten…bestel nu bij een duitse levrancier..iets duurder..en regelmatig,niet altijd, gratis verzending .

ger

wachten en wachten op bestelling,ontvang helemaal niets en contact heeft geen zin,geen reactie

bedrijf faliet???,waarom dan nog steeds online en slachtoffers maken?

J. Jansen

Waarom kun je nog wel steeds bestellen, terwijl er niet geleverd wordt. Waarom mag hun site nog in de lucht blijven?
Waarom kun je via Google nog op de site komen?
Google: Haal alsjeblieft die site weg

Onno de Wit

Ik heb op 19 juni voor 55 euro aan CD’s besteld. CD’s waren toen “op voorraad”. Inmiddels zijn twee CD’s al weer drie weken geleden “verzonden” (maar nog niet ontvangen), en twee CD’s zijn nog “in verwerking”. Op vragen over de bestelling wordt niet gereageerd.

robbie

Vandaag bericht ontvangen dat ik geld van 2 CD’s, welke in bestelling stonden terug gestort krijg!
Andere CD, verzonden op 20 Juni, zou ik spoedig mogen ontvangen….
Maar er wordt dus WEL op mail gereageerd!!

R.

Roy

Vandaag ook bericht ontvangen op mijn eerdere contactformulier inzendingen. Bij mij ook één CD (pending) geannuleerd door ze. Hoop daar geld van terug te ontvangen.

Twee CD’s zijn (al vier weken) onderweg. Gevraagd of ze daar nieuwe van kunnen sturen, of ook geld kunnen terugstorten. Vier weken is echt te lang. Heb ik het verleden vaak bij ze besteld, maar duurde altijd maar enkele dagen zodra het eenmaal verzonden was.

Hoop dat de berichten die ik vandaag heb gekregen (teken van leven) geen valse hoop zijn. Nog even wachten.

Willemijn

Heb een annulering staan en een verzending.
Annulering is van de 15e july.. Ben benieuwd.

Ethan

Ik heb 18 juni een cd besteld voor nog geen 18 euro. 28 juni pas verzonden en tot op de dag van vandaag nog niks binnen. Heb al mails gestuurd, geen ene reactie. Stel lafbekken die geld stelen en Google haalt niet eens deze criminele site weg…. Ik stap naar de politie hopen dat ze hier wat tegen kunnen doen.

E P van der Wal

Slechts één advies;BESTEL HIER NIETS!
Bestelling betaald maar wordt NIET geleverd, check van eigen account blijkt bestelling( plotseling)
GEANNULEERD.Maar een retourbetaling vind niet plaats.
Klanten”service” niet bereikbaar, op mail wordt NIET gereageerd.
Nogmaals;BESTEL HIER NIETS!

Wilhelm Mulkens

Bij Dodax voor 60 euro cd gekocht zouden op21 juni verzonden zijn . Niet ontvangen.
Daarbij heeft Dodax op 21 juli voor circa 160 euro aan cd geannuleerd. Dit geld zou snel terugbetaald worden. Is niet gebeurd.
Diverse mails gestuurd wordt niet meer op gereageerd. Ga niet meer bestellen bij Dodax want je bent je geld kwijt en ze leveren niet.
Website om te bestellen is nog operationeel. Dit is oplichting.

Ron Dixon

Ik heb jaren lang mijn cd’s/dvd/Blu-Ray’s gekocht bij Dodax. Voornamelijk voor de laagste prijzen en het aanbod. De leverings tijden heb ik altijd voor lief genomen.
Momenteel heb ik ook nog drie orders uit staan, die door Dodax zijn geannuleerd. Ik heb hier wel voor betaald met PayPal dus ben benieuwd of dit word terug gestort. Ook hoop ik toch op een door start van Dodax.

Gert Vos

Als je nu op de bestelknop drukt krijg je een melding dat de site in onderhoud is, Je kunt dus niet meer bestellen. Hopelijk komen ze wel terug, met de service van het laatste jaar, want dat was prima. Al zijn de prijzen wel aardig gestegen en bijna op het niveau van Amazon.

Jaap Wapenaar

Dodax levert niet meer. Via PayPal gelukkig wel mijn geld teruggekregen. Bij hen heb ik dat kunnen reclameren. Goed geregeld.. Slecht van Dodax om het zover te laten komen!

Hans

De lange lever termijnen heeft te maken dat Dodax al een tijdje problemen heeft. Leveranciers blokkeren hun goederen. Tot ze iets van hun centen zien. Hier staan nog honderden artikels geblokkeerd sinds begin mei. Sommige klanten gaan hun centen kwijt zijn. Voornamelijk degene die rechtstreeks op hun website gekocht hebben.
In 2018 hebben ze zo ook hun leveranciers goed gepakt oplichting ja

J Dijkstra

Cd besteld € 17,22
Nooit geleverd. Levering zou 17 juni zijn
1 reactie gehad, maar kun je niks mee
Andere vragen over terugbetaling of nieuwe leveringstijd geen reactie.

Tiki Eldridge

Ik ben een paar jaar naar tevredenheid klant geweest bij Dodax. Helaas heeft Dodax op 15 juli 2022 mijn nog openstaande, en vooraf betaalde bestellingen zonder opgaaf van reden geannuleerd. Tot op heden geen cent retour ontvangen. Klanten’service’ van Dodax reageert niet op mijn mails.

Hugo Harrewijn

Ik had op 9 juli drie CD’s besteld en betaald en kreeg week later 15 juli het bedrag ineens teruggestort ???

Toen ik in mijn account en de bestellingen ging bekijken stond bij alle drie dat het geannuleerd was en/of ook nog volgend mij de kreet niet voorradig/leverbaar.

Gezien alle andere reactie heb ik dus geluk gehad dat geld teruggestort is

Peter

Bestel niks bij dodax: mogelijk failliet
Op 27jun22 cd besteld bij dodax, welke rond 5-7jul22 per post thuis geleverd zou worden!
Op 26jul22 een berichtje gestuurd dat mijn cd nog niet ontvangen was en of er problemen zijn met levering! Niks ontvangen ook geen reactie op mijn berichtje, dus op reviews gekeken en bleek niet de enige te zijn die niks ontvangt of reactie van dodax krijgt!
Mogelijk is dodax failliet, maar gelukkig met Paypal betaald, die mijn betaling gelijk heeft teruggestort op mijn bankrekening!
Dus betaal via webshops met bv PayPal zodat bij problemen het geldbedrag wel terug komt

Wes

In mei CD besteld, in juni mail dat het verstuurd was maar dus ook nooit aangekomen. Vorige bestellingen gingen altijd prima dus via de site nog even gekeken en een vraag naar de klantenservice gestuurd.
Nu blijft mijn scherm blanco als ik de website wil bezoeken…. veeg teken natuurlijk.
Jammer, Dodax was prima leverancier, veel voorraad en normale prijzen in vergelijking met concurrentie (BOL).

Vincent Oostrijck

In juni voor ongeveer 75 euro cd’s besteld. Sommige zouden na lange wachttijd verstuurd zijn, maar ze zijn nooit aangekomen. Een leugen kennelijk. Twee cd’s zijn geannuleerd maar niet terugbetaald. Ik heb met Ideal betaald. Geld kwijt. En geen cd’s.

Bertjsn

Jarenlang tevreden klant bij Dodax, tot de laatste bestelling. Wel verzendbericht ontvangen maar geen CD ontvangen. E-mails naar klantenservice werden niet beantwoord. Website lijkt uit de lucht te zijn. Op internet lees ik dat surseance van betaling is aangevraagd. In mei heb ik mijn voorlaatste bestelling ontvangen.

Nina

Ook ik heb jarenlang als tevreden klant cd’s gekocht via Dodax. Nu heb ik nog een geannuleerd cd bedrag van € 30,– tegoed….maar ontvang dat dus helaas niet. Ook mails worden niet beantwoord en via Ideal ontvang ik het ook niet terug.

Eric

na bestelling pas gekeken of dodax betrouwbaar was. Geen optie tot annuleren, maar eerste deel van bestelling kwam binnen week. Tweede deel niet meer, dus toch maar vraag gesteld.

15 juli nav vraag mijn bestelling geannuleerd gekregen, maar geld kwam niet meer binnen. Voor klein bedrag het schip in, maar blijft toch sneu.

Hoeveel geld zal er vanuit heel europa binnengeharkt zijn?

Jan

In aansluiting op andere klachten wacht ik ook al op een bestelling van 17 mei 2022.
Na overleg 14 juni met klantenservice Dodax besloten bestelling nog even af te wachten vanwege leveringsproblemen.
Tussentijds heeft Dodax status order aangepast naar geannuleerd zonder teruggave van het uitstaande bedrag.
Op 4 augustus weer contact opgenomen zonder reactie, op 9 augustus nieuwe poging maar ook zonder succes.
Heb tot op heden altijd correcte leveringen gehad en ook een defect artikel teruggezonden waarvoor ik een nieuw exemplaar ontving.
Vrees dat het helaas helemaal mis is met Dodax !

J.A.W.

Volgens berichten in de Duitstalige pers is Dodax insolvent.

Debbie

DODAX is failliet verklaard en reageert niet meer op haar klanten. Ik heb zelf eind juni een bestelling geplaatst en nooit ontvangen.

Schandalig, want ze wisten dus al dat ze failliet gingen. Alle klanten daarna zijn opgelicht. De bestellingen zijn gewoon aangenomen en alle automatische mails zijn verzonden.

Pas deze week is de website uit de lucht gegaan. Dat betekent honderden gedupeerden die kunnen fluiten naar hun geld.

Hans Gouw

Ik was ook altijd een tevreden klant, tot nu toe…. Op 23 juni een vraag gesteld over mijn bestelling, kreeg nog antwoord dat deze later zou komen. Daarna opnieuw duidelijkheid gevraagd, 16 juli, 26 juli en tenslotte 8 augustus.
Ik ben nu op zoek naar een telefoonnummer. Mijn CD’s werden verstuurt vanuit Schiedam, weet iemand daar een telefoonnummer. Wil nu verdere stappen ondernemen.

leo

Ik hoop dat ze dodax de cds nog levert, in mijn geval voor 40 euro, en dat ze er dan maar mee stoppen, met een goed gevoel, zonder de klanten gedupeerd te hebben.

Willem

Dodax is having my order never sended due non stock, the advert says more then 10 on stock.
I told them that then same day it was shipped, but thats a lie, status was and is now for 2 months in warehouse since shipping date about 15 june.
Many mails 3 of 10 answered with the same answer, the othe 7 mails are not read or deleted….. what a bullshit.
Money and cd gone, you can get lies and no more.
Who takes care of the scammed clients ??????
Dodax should now be financial ok, order money comes in for free, criminal

Willem

Dodax laat mijn bestelling nooit verzenden wegens niet op voorraad, in de advertentie staat dat er meer dan 10 op voorraad zijn. Ik vertelde hen dat, en ja dezelfde dag werd verzonden, maar dat is een leugen, de status was en is nu 2 maanden in het magazijn sinds de verzenddatum ongeveer 15 juni. Veel mails 3 van de 10 beantwoord met hetzelfde antwoord, de andere 7 mails worden niet gelezen of verwijderd….. wat een bullshit. Geld en cd weg, je kunt leugens krijgen en meer niet. Wie zorgt er voor de opgelichte klanten ????? Dodax zou nu financieel ok moeten zijn, bestel geld komt gratis binnen, crimineel

Jos

In het verleden regelmatig bestellingen gedaan. Vaak wat later binnen gekomen dan verwacht, maar altijd geleverd. Inmiddels heb ik bestellingen uitstaan die niet geleverd worden en naar je geld kun je fluiten, zelfs een reactie van de klantenservice is al maanden vergeefse hoop.
Triest dat een bedrijf van “prima om zaken mee te doen” naar “bewust mensen oplichten door mensen te laten betalen maar niets te leveren.” Hoop dat ze gelukkig zijn met het geld van anderen en hoop nog meer dat de verantwoordelijken zelf eens voor een goede opgelicht worden.

Dick Jongkind

In het verleden veel besteld bij Dodax. Ging altijd goed. Echter merkte sinds een paar maanden dat je goedkoper kunt bestellen bij Amazone.nl. Die leveren ook sneller.

Kate

Zag dit wel een beetje aankomen. Ik bestel nu al een tijdje bij lotofmusic.nl. Hele goede verpakking trouwens!

Ronald Doeleman

Op 25 juli een boek besteld en betaald (€45). Niets gekregen
Reactie op klachten bestond uit geautomatiseerde mail. Website is nu offline. Oplichters!!!

Herman

Had voor meer dan 200 euro bestellingen, alles betaald via Paypal. Reclamatie ingediend en 14 dagen erna al mijn centen terug op mijn rekening!

Ilse

Lp besteld, nooit ontvangen! Geen reactie van klantendienst. Bende oplichters, waarom online nog zijn als je niet meer kan uitleveren.
Jammer genoeg niet gekocht via Credit card, maar bij ABN AMRO dus kan fluiten achter mijn centen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond