Deel dit artikel
-

Klant-en-klare schakelinstallatie in Vijfhuizen voor datacenter

In Vijfhuizen is door netbeheerder Liander een kant-en-klare elektrische schakelinstallatie geplaatst op het onderstation. Deze zorgt ervoor dat een datacenter in de regio zo’n negen maanden eerder kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

In de regio Haarlemmermeer is vooral vraag naar vermogen door datacenters. Hiervoor wordt het net flink uitgebreid op diverse plaatsen met extra kabels en installaties. Maar die uitbreidingen nemen veel tijd in beslag. Alleen het zoeken naar een geschikte locatie kan al jaren duren, zo blijkt uit de zoektocht naar een plek voor een onderstation in de regio.

Liander heeft daarom een provisorium geplaatst. In deze container zit een middenspanningsinstallatie met twee voedende velden en acht afgaande velden. Inclusief bijbehorende voorzieningen zoals gelijkrichter, accubatterij en netaansluiting.

Een groep bedrijven, waaronder Dell, HPE, KPN en Booking.com, wil het stroomverbruik van datacenters in en rond Amsterdam overigens sterk terugdringen. Volgens Dell kan een zuinigere instelling een flinke besparing opleveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond