Deel dit artikel
-

Klarna breidt uit met marketingdiensten

Klarna breidt in Europa uit met online marketingdiensten. Het betaalbedrijf lanceert een Comparison Shopping Service. Daarmee kunnen webwinkeliers hun assortiment adverteren in Google.

Het betreft een uitbreiding in het portfolio op 21 Europese landen, waaronder Nederland. Ter illustratie richtte Klarna een demosite in met daarop producten van een aantal klanten.

Anders dan veel andere CSS-leveranciers, wat doorgaans marketingbureaus zijn, rekent Klarna een vast bedrag per maand voor zijn diensten. Webwinkeliers die besluiten over te stappen van hun huidige leverancier naar de Zweden kunnen, zo luidt de claim althans, tot twintig procent kosten besparen.

Het is niet bekend hoe groot het serviceteam van Klarna voor webwinkeliers met praktische en strategische vragen.

Wouter Veenboer, oprichter van Producthero.com, reageert: “De groei en potentie van Google CSS partners is niet onopgemerkt gebleven. Wat in 2018 begon als een oplossing van Google tegen een boete van de EU, is nu geworden tot iets dat zowel voor adverteerders als voor Google veel waarde toevoegt. Er heeft de afgelopen jaren een een consolidatie- en professionaliseringsslag plaatsgevonden. Met hun tools, kennis en support zien we dat CSS-partners onlinemarketingbureaus en webwinkels kunnen helpen om de resultaten uit Shopping-advertenties in Google verbeteren.”

“Klarna heeft een interessante stap gezet door het Zweedse Shoptail over te nemen. Deze behoort net als het Nederlandse Producthero tot de grootste CSS-partners van Europa. Voor Klarna betekent het toegang tot een interessant klantenbestand en de mogelijkheid om extra waarde toe te voegen voor bestaande klanten. Ik vermoed dat dit in lijn is met een strategie om van betaalprovider een shopping platform te worden en verwacht dat in de toekomst meer van dit soort combinaties gaan ontstaan.”

Het is niet bekend of en hoe Klarna het gapende gat tussen de prille oriëntatiefase en de kassaklik wil invullen met andere eigen diensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond