Deel dit artikel
-

Klarna geeft creditcard uit met VISA

Het Zweedse Klarna, waarmee webwinkels de optie tot achteraf betalen aanbieden, gaat met zijn aandeelhouder VISA een eigen gratis creditcard in de markt zetten. Na introductie op de thuismarkt is nu Duitsland aan de beurt.

Enkel Duitse consumenten die eerder al iets afrekenden via Klarna én die diens app hebben, kunnen de Klarna Card aanvragen. De aanvraag van de creditcard verloopt namelijk via de app.

Klarna heeft in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland dertig miljoen gebruikers, van wie er 2,4 miljoen ook de app hebben.

Met de creditcard vergroot Klarna de binding met zijn eindklanten. Behalve in het digitale domein kunnen consumenten nu ook in het fysieke domein achteraf hun transacties afrekenen. Voor die dienst brengen de Zweden geen extra kosten in rekening.

De verstrekker van de kaart kan profiteert op een andere manier profiteren van de creditcard. Hij kan worden gebruikt om de zichtbaarheid van de online dienst te vergroten in landen waar creditcards gebruikelijk zijn. Zo is Klarna in Amerika nog een vrij onbekende partij op internet, maar zou een kaart een effectief promotiemiddel kunnen zijn.

De creditcard is te koppelen met Google Pay zodat Duitsers met hun contactloos kunnen betalen met hun telefoon in een winkel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond