Deel dit artikel
-

Klarna haalt 1 miljard dollar op

De betaalprovider voor webwinkels Klarna heeft een miljard dollar opgehaald bij private investeerders. De waardering van het bedrijf lag daarbij op 31 miljard dollar, drie keer meer dan een half jaar geleden.

Vanochtend werd het nieuws over de nieuwe financiering bekendgemaakt. Dertig nieuwe en reeds zittende investeerders doen mee in deze nieuwe ronde. Ondanks de hoge waardering, te vergelijken met die van sommige traditionele banken, zien zij nog steeds groeimogelijkheden met een beursgang op de horizon.

Het geld wordt gebruikt om Klarna’s positie op de Amerikaanse markt uit te bouwen. In Europa is het bedrijf al een redelijk gevestigde naam. Het levert financiële diensten om bij winkels achteraf te betalen. In de VS is dat concept bekend bij creditcards, maar online niet op de geruisloze manier zoals de Zweden die bieden.

De onderneming belooft een procent van het nieuw aangetrokken kapitaal in te zetten voor duurzaamheidsprojecten. De details daarvan wordt bekendgemaakt op 22 april 22 op World Earth Day.

Vorige week publiceerde Klarna financiële kerncijfers over het jaar 2020. In het eerste coronajaar verwerkte het voor 48 miljard euro aan betalingen bij webwinkels, 46 procent meer dan in 2019. Het aantal actieve gebruikers kwam vorig jaar uit op 87 miljoen, waarvan vijftien miljoen in de VS. De winst ligt net onder de miljard euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

Luchina

U kunt het wel zo mooi schrijven maar ik zit hier met kleren die helemaal niet passen geen gezicht met een waarde van over de €150 ligt nog net zo verpakt als ik het per post gekregen heb dus zorg eens dat u retourbonnen stuurd dat ik mijn geld terug krijg en jullie je jurkjes truien en broek

Klarna - Klarna

Beste Luchina, graag helpen we je verder met het retour sturen van de kleren die je niet wilt bijhouden. Je kan alle informatie terugvinden via onze website: https://www.klarna.com/nl/klantenservice/ik-wil-een-deel-van-de-bestelling-terugsturen-wat-moet-ik-doen/ . Uiteraard kan je ons bereiken via onze klantenservice als we je hierbij kunnen helpen. Neem gerust contact op via https://www.klarna.com/nl/klantenservice/ . Vriendelijke groet en een fijne dag gewenst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond