Deel dit artikel
-

Klarna koopt nog een prijsvergelijkingssite

Klarna heeft voor een onbekend bedrag de Scandinavische prijsvergelijker Pricerunner overgenomen.

Het is de tweede prijsvergelijker die de Zweden overnemen, want in maart van dit jaar kochten ze nog het Europees werkende Shoptail. Pricerunner voegt hier specifiek bereik aan toe in Noord-Europa.

Vorige maand pas breidde Pricerunner uit naar Noorwegen. Gisteren maakte het zijn eigen overname bekend, evenals de aanstelling van een nieuwe CEO.

De overname zou zo’n 105 miljoen euro waard zijn.

Klarna is bezig zijn portfolio uit te breiden voorbij de financiële diensten waarmee het bekend is geworden. Dat is voornamelijk bekend van de betaaldienst die webwinkels in staat stelt om hun klanten pas dagen of weken na een transactie af te rekenen. Daarnaast beschikt het over een bankvergunning.

Sinds vrij recent profileert het zich echter ook als een leverancier van winkeldiensten. Daartoe nam Klarna bijvoorbeeld Stocard over, een in Nederland bekende app voor het bewaren van klantenkaarten, maar ook een socialshoppingdienst en een Europees werkende prijsvergelijker.

Dit zijn vier diensten waarvan er twee zijn gericht op de consument (Stocard en Inspirock) en twee op de zakelijke markt (Shoptail en HERO).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond