Deel dit artikel
-

Klarna koopt online reisplanner Inspirock

Klarna koopt voor een laag miljoenenbedrag het Amerikaanse techbedrijf Inspirock, een bedrijf dat een online reisplanner bouwt en exploiteert.

De partijen maakten de overname eerder vandaag bekend, maar geven daar geen financiële details prijs. Inspirock is een start-up die in zijn enige financieringsronde drie miljoen dollar venture capital ophaalde. Klarna gaat de dienst promoten naar zijn eigen gebruikers.

Het Zweedse Klarna is bezig zijn portfolio uit te breiden buiten de financiële diensten waarmee het bekend is geworden. Dat is voornamelijk de betaaldienst die webwinkels in staat stelt om hun klanten pas dagen of weken na een transactie af te rekenen. Daarnaast beschikt het over een bankvergunning.

Sinds vrij recent profileert het zich echter ook als een leverancier van winkeldiensten. Daartoe nam Klarna bijvoorbeeld afgelopen Stocard over, een in Nederland bekende app voor het bewaren van klantenkaarten, maar ook een socialshoppingdienst en een Europees werkende prijsvergelijker.

Dit zijn vier diensten waarvan er twee zijn gericht op de consument (Stocard en Inspirock) en twee op de zakelijke markt (Shoptail en HERO).

Inspirock zal worden gepromoot via de Klarna-app. Gebruikers kunnen dan behalve struinen in het winkelaanbod van oud-Shoptail-shops ook reizen samenstellen met de Amerikaanse technologie. Wie daadwerkelijk een trip boekt, kan die gespreid betalen via de app.

De Klarna-app moet een steeds prominentere rol gaan krijgen, want zij makers willen een nauwere, directe band met de consument. Het aantal installaties van de app was eind juni 2021 met 115 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor (PDF).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond