Deel dit artikel
-

Klarna lanceert eigen netwerk retailmedia

Klarna doet een gooi naar de reclamebudgetten van webwinkels en merken. Het bedrijf gaat posities in zijn app en op de website verkopen en belooft bovengemiddeld geïnteresseerde shoppers.

Het gaat niet om de betaaldienst van Klarna, maar om de e-commercesectie van zijn dienstverlening. In de afgelopen jaren kocht het prijsvergelijkers om zelf een winkelsectie in te richten voor zijn 150 miljoen gebruikers die toch al shoppen. Dat leidde ertoe dat Klarna.com tegenwoordig primair koopjes toont op zijn site en slechts secundair verwijst naar de betaaldienst.

Die winkelsectie op de site en app wordt in de komende maanden opengesteld voor adverteerders. Eerst in Engeland en Zweden, daarna volgen meer landen.

De zogeheten Ads Manager biedt adverteerders een zelfbedieningspaneel waar ze kunnen bepalen welk typen doelgroepen ze willen benaderen en hoeveel geld ze daarvoor over hebben.

Het nieuwe initiatief valt onder CMO David Sandstrom.

Retailmedia is een opkomende vorm van online reclame. In winkels als HEMA, AH of Spar gaat het doorgaans om merkbouwende mediakanalen, als aanvulling op tv-reclame. In apps als die van Klarna, AH of bol.com gaat het eerder om verkoopgerichte of actiematige reclameberichten. De consument zit daar dichter op de daadwerkelijke transactie, is de gedachte.

Klarna opent ook een Creator Platform. Daar kunnen influencers en andere mediamakers met veel publiek hun eigen winkeltje openen op Klarna.com. Het Zweedse bedrijf levert de winkelschappen, de promotie en de betaalinfrastructuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond