Deel dit artikel
-

Klarna lanceert online platform voor Nederlandse influencers en retailers

Het nieuwe Creator Platform van Klarna heeft helemaal níets met online achteraf betalen te maken, maar is illustratief voor de verbreding die de Zweden doorvoeren in hun portfolio. Vandaag kondigen ze internationaal dit nieuwe online marketingplatform aan.

Retailers die de betaaldiensten van Klarna afnemen, kunnen nu ook marketingdiensten afnemen en daarmee via hun betaalleverancier ook hun omzet beïnvloeden. Op het Creator Platform vinden de 450.000 aangesloten retailers een groeiende groep influencers die er hun bereik aanbieden. Dat zijn vaak fashion- en lifestylefans.

Het systeem werkt zo: na het koppelen van hun e-commercepagina kiezen retailers de producten die ze willen promoten en stellen ze de commissies vast om influencers mee te belonen. Via enkele kliks kunnen geselecteerde influencers affiliatelinks toevoegen aan hun socialmediacontent. Op het platform kunnen retailers en influencers online chatten en giftingaanvragen beheren. Klarnas dashboard toont automatisch via welke content extra traffic wordt gegenereerd, wat dat kost en hoeveel omzet dat oplevert.

De nieuwe dienst haakt in op het groeiende gebruik van social kanalen als medium waar consumenten inspiratie vinden om producten te kopen.

Klarna, dat volgend jaar weer winstgevend wil zijn na forse groei-investeringen, investeert agressief in de uitbouw van zijn dienstenwaaier. Marketing, performance- en loyaltygericht, spelen daarin een centrale rol. Die ontwikkeling is voor de consument vooral zichtbaar in de mobiele app. Het aantal features daarin zal over de kwartalen heen aanzienlijk groeien.

Creator Platform ging vorige maand live in de VS en wordt vandaag uitgerold in de andere 44 landen waar het bedrijf actief is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond