Deel dit artikel
-

Kledingapp Shein beschuldigd van uitbuiting

Een Zwitsers onderzoeksrapport beschuldigt de populaire kledingapp Shein van moderne slavernij. Werknemers in Chinese fabrieken draaien werkweken van 75 uur tegen een hongerloon.

Shein is populair omdat gebruikers voortdurend punten verzamelen en zo kledij kunnen kopen voor soms letterlijk een paar euro.

Het Zwitserse PublicEye, dat onderzoek doet rond sociale thema’s, stuurde in het geheim Chinese onderzoekers naar de fabrieken in Guangzhou.

De onderzoekers lokaliseerden 17 van de 1000 fabrieken die kledij leveren voor Shein, inclusief sweatshops in de kleine straatjes van Guangzhou. Het gaat om kleine ruimtes met dichtgelaste tralieramen en arbeiders die er 11 tot 12 uur per dag werken, vaak tegen de Chinese arbeidsregels in.

Shein had eerder, meldt de VRT, een dependance in Herstal bij Luik. Daar werkten een twintigtal mensen. De afdeling daar was verantwoordelijk voor alle retourzendingen naar China vanuit Europa. Een deel van het werk is verhuisd naar YunExpress, een ander Chinees bedrijf in de buurt van de luchthaven van Luik.

Shein heeft aa internationale media laten weten dat ze een onderzoek instellen naar de arbeidsomstandigheden van werknemers in China.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond