Deel dit artikel
-

Kleine 400.000 downloads van Ziggo’s live tv-app

De iOS-app van Ziggo om live tv te kijken via telefoon of tablet is 388.000 keer gedownload. Uit de kwartaalcijfers blijkt verder, dat het aantal triple play-klanten is gestegen tot boven de miljoen.

De helft van die bijna vierhonderduizend iOS-downloads, 54 procent, werd gepleegd door eigenaren van een iPad. Deze groep gebruikers kan thuis maar ook onderweg live televisie kijken via zijn tabletcomputer of telefoon. Het is overigens niet bekend welk deel van die downloaders daadwerkelijk klant is bij Ziggo.

Meer zegt Ziggo niet over deze nieuwe manier van televisiekijken bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De eerste publicatie daarvan als beursgenoteerd bedrijf.

Over de meer traditionele manier van tv-kijken is het kabelbedrijf loslippiger. Zo groeide het aantal huishoudens met een interactieve set-top box met 86.000 tot 280.000. Dat is nog een betrekkelijk klein deel van het totale klantenbestand. Dat omvat drie miljoen huishoudens, van wie er zo’n twee miljoen digitaal kijken.

Het aantal triple play-klanten, huishoudens die zowel televisie als internet en telefonie afnemen, steeg met 56.000 tot over het miljoen. De teller stond eind maart op 1,3 miljoen, of 44 procent van het klantenbestand. Ziggo investeert veel in reclamecampagnes om deze dienstenbundel aan de man te brengen. Het aantal triple play-klanten steeg ten opzichte van een jaar geleden met zeventien procent.

De omzet tussen januari en april groeide met 7,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Het nettoresultaat sloeg om van een winst van 2,5 miljoen vorig jaar naar een verlies van 14,5 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Een deel van het verlies is te wijten aan de joint venture met de Amerikaanse producent HBO. Die samenwerking leidde tot een verlies van ongeveer vier miljoen euro. Ziggo stak in het eerste kwartaal zeven miljoen euro in het bedrijf HBO Nederland. Naar verwachting komt daar in de loop van 2012 nog eens acht miljoen euro bij. HBO Nederland, dat betaaltelevisie levert, won in de afgelopen periode 57.000 klanten.

De koers van het aandeel Ziggo staat vanochtend ongeveer twee procent in de min.

Foto: jeeheon (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Alex

“onderweg live televisie kijken via zijn tabletcomputer of telefoon.” is niet correct: Van de app kan alleen gebruik worden gemaakt als men internet en televisie van Ziggo heeft. Ontvangst buiten de Ziggo WiFi-router is niet mogelijk..

Erwin Boogert

Dan had ik dat verkeerd begrepen. Dank voor je correctie.

john voorts

De live tv app is dus behoorlijk populair. Ben benieuwd hoe KPN zijn tv app het doet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond