Deel dit artikel
-

Kleine energieleveranciers zwaar in de problemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de vergunning van Welkom Energie voor het leveren van elektriciteit en gas aan consumenten en kleinverbruikers in. Door de hoge energieprijzen heeft het bedrijf aangegeven niet meer aan de vergunningsvoorwaarden te kunnen voldoen. Alle klanten van Welkom Energie worden overgenomen door Eneco.

Het intrekken van de leveringsvergunning betekent dat Welkom Energie vanaf 1 november 2021 geen gas en elektriciteit meer mag leveren aan haar circa 90.000 klanten en dat alle bestaande contracten en voorwaarden worden beëindigd.

Voor deze klanten geldt tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract even niet kunnen stoppen of opzeggen.

Welkom Energie bestond eigenlijk nog maar kort en is opgericht door Jaap Bakker, oud-directeur van EnergieFlex.

Energieleverancier Enstroga, met een paar duizend afnemers, vraagt klanten die eerder niet akkoord gaan met een verhoging van de tarieven voor stroom en gas nu vrijwillig over te stappen naar een andere energiemaatschappij.

Eerder zegde het Europese bedrijf, gevestigd in Maastricht, de energiecontracten van klanten eenzijdig op. Daarop greep toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) in. Het bedrijf moet leveren volgens afspraak.

Een gemiddeld huishouden zou volgens de nieuwe tarieven bij Enestroga maandelijks 360 euro kwijt zijn.

Ook DGB Energie uit Hardenberg lijkt het moeilijk te hebben. Het bedrijf zegt wel energie te blijven leveren, maar het vaste tarief niet meer te kunnen handhaven. Klanten kunnen daarom ofwel per 1 november overgaan op een veel duurder variabel tarief, ofwel op zoek naar een nieuwe leverancier.

Foto netbeheerder Enexis

Deel dit bericht

5 Reacties

Jan

Mooi dat eenzijdig een contract opgezegd kan worden en nu 90.000 klanten worden overgenomen door Eneco tegen de huidige tarieven.

Mijn maandelijks bedrag gaat al x2,2.

Super!

Raymond

Contract is contract!!! hoezo kan men daar van af wijken? Als het stijgt moet de klant toch ook meer betalen. Waar hebben wij justitie en wetgever nog voor nodig, als het groot geld de regels aan de laars mag lappen. Klanten verenig je en span een rechtzaak aan. Desnoods gaan ze dan maar op de fles. Maar eenzijdig opzeggen omdat men fout heeft gegokt zou hier geen plek mogen hebben.

Frans

Dit kan allemaal zo maar in Nederland.Welkomstpremie niet vergoed en dubbelle energielasten bij Eneco .Het zoveelste verhaal dat niet klopt !!

Hans

Ik wist niet dat Welkom Energie van Jaap Bakker was. Blijkbaar was hij directeur van het ook al failliete EnergieFlex. Blijkbaar werkt dat zo. Gewoon weer door gaan. Ik las trouwens dubbel pech voor klanten dat ze ook nog de saldering kwijt raken na een faillissement.

Henry - Safety Trainings

Bedankt voor het delen van uw artikel, het is zo nuttig voor mij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond