Deel dit artikel
-

Kleine Europese retailers hebben nu al moeite met Brexit

Diverse Europese online retailers stoppen met het bezorgen van pakketjes aan het VK vanwege hogere kosten en ingewikkelde belastingregels.

Voor Europese bedrijven die aan het VK leveren is sinds 1 januari een Brits btw-nummer vereist dat wordt verstrekt door Her Majesty’s Revenue & Customs (HMRC), de Britse belastingdienst. Voor Brexit hadden deze bedrijven alleen te maken met belastingregels in hun eigen land. Dat wordt nu veel ingewikkelder.

De BBC noemt het Drentse Dutch Bike Bits, het Noorse Outdoor en het Belgische Beer on Web als bedrijven die tijdelijk of permanent gaan stoppen met bezorgen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk. Dutch Bike Bits dat fietsonderdelen levert vanuit Assen, heeft veel klanten in het VK.

De belastingmaatregelen lijkt vooral lastig voor kleinere retailers. Dat er grote nadelen voor ondernemers aan het recente Brexit akkoord kleven, is volgens branchevereniging Thuiswinkel.org duidelijk; vanaf 1 januari zal de handel met het VK een stuk moeilijker worden en webwinkeliers die in het VK leveren, zullen aan de grens extra kosten moeten maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond