Deel dit artikel
-

KLM en Schiphol investeren in Nederlandse startup Undagrid

KLM en Schiphol investeren via het Mainport Innovation Fund (MIF) in de Nederlandse ‘Internet of Things’-startup Undagrid. Die was al langer op Schiphol actief met een track & trace-oplossing.

Undagrid is het bedrijf achter GSETrack, een joint venture van Undagrid en S-P-S International. Deze track & trace-oplossing zorgt ervoor dat objecten zonder aansluiting op een stroomnetwerk makkelijk traceerbaar worden op energiezuinige wijze. De toepassing wordt onder meer ingezet op Schiphol, waar bagagekarren en vliegtuigtrappen zijn voorzien van de Undagrid-netwerktechnologie.

De apparaten zenden informatie naar naburige apparaten, die op hun beurt deze informatie verder delen. De trailers, karren en trappen geven zo hun positie aan elkaar door. Via de cloud of een dashboard valt de locatie op afstand af te lezen, waardoor bijvoorbeeld onderhoud en gebruik van het materieel efficiënter en goedkoper wordt. Een enkele batterij per apparaat is voldoende om het netwerk jarenlang operationeel te houden.

Hoeveel geld er in het bedrijf wordt gestopt is niet bekendgemaakt. Het geld wordt in elk geval gebruikt om de communicatieoplossing voor de luchthavenlogistiek ook buiten Nederland aan te bieden. MIF is een investeringsfonds van KLM, Schiphol, Rabobank en TU Delft.

Undagrid werd eerder uitgeroepen tot Sprout Startup van het Jaar 2014 en Beste Internet of Things Startup door het European Institute of Innovation and Technology van de Europese Unie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond