Deel dit artikel
-

KLM’s AR-handbagagecheck nu beschikbaar in Messenger

KLM rolt de handbagagecheck met behulp van augmented reality (AR) verder uit . Op 18 september jl. werd de service beschikbaar in de app en nu kunnen ook Messenger-gebruikers checken of hun handbagage de juiste afmetingen heeft.

De AR-handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die over een echte koffer kan worden geplaatst. Zo is direct te zien of de bagage qua afmetingen past in de bagagebakken aan boord. De passagier kan zo thuis gemakkelijk controleren of de handbagage aan de standaarden voldoet. De service is nu breed beschikbaar voor iPhone-gebruikers (6s of hoger) in KLM Messenger. Eerder deze maand werd de handbagagecheck al gelanceerd in de KLM-app (eveneens alleen iOS).

Volgens Martine van der Lee, director Social Media bij KLM, moeten Android-gebruikers wachten tot Messenger de benodigde technologie beschikbaar stelt. “KLM is onderdeel van een gesloten testomgeving van Messenger. Messenger heeft de AR technologie nu ontwikkeld voor iOS/iPhones. Zodra Messenger dit ook beschikbaar maakt voor Android, zullen we hier vanuit KLM direct op inspelen.”

KLM behoort wereldwijd tot een selecte groep van bedrijven die de AR-techniek in Messenger toepast. KLM zal de service de komende tijd verder ontwikkelen en verbeteren, aldus Van der Lee. “Het is een volgende stap om het nog makkelijker voor onze klanten te maken om te weten wat ze aan boord mee mogen nemen. Voor KLM staat klantfeedback centraal. De AR-handbagagecheck is een succes zodra uit klantfeedback blijkt dat onze passagiers de tool gebruiken om onzekerheden rondom hun bagage weg te nemen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond