Deel dit artikel
-

LeWeb: Kloon Kickstarter komt naar Europa

Ondernemers in spe kunnen binnenkort geld van het grote publiek inzamelen ter financiering van hun nieuwe business. Hiertoe gaat de vrije variant op Kickstarter.com, Indiegogo genaamd, zich nadrukkelijker op Europa richten.

Op het congres LeWeb zei een van de oprichters, Danae Ringelmann, gisteren dat Indiegogo nu ook euro’s, Engelse ponden en Canadese dollars accepteert. Dat vergroot het bereik voor de geldzoekers op het internationale platform aanzienlijk. Immers, anders dan Kickstarter.com hanteert Indiegogo geen strikte geografische grenzen.

In de loop van 2013 zal de site ook in het Duits en Frans worden vertaald. In combinatie met het Engels heeft het zo een potentieel bereik van enkele honderden miljoenen Europeanen.

Indiegogo is een platform voor mensen met een goed idee die geld willen ophalen om het idee te realiseren. Het bedrijf is opgericht in 2007 en richtte zich initieel louter op de filmindustrie. Inmiddels is het een van de grotere internationale crowdfundingplatformen.

Het bedrijf haalde in 2012 16,5 miljoen dollar groeigeld op bij investeerders, onder wie Insight Ventures en Khosla Ventures.

Waar Kickstarter.com ervoor kiest om geen winkel te zijn, met selectie aan de poort, heeft Indiegogo een open en meritocratisch karakter. Toetreding staat iedereen vrij, de infrastructuur voor fundraisingcampagnes is er. Of een idee aanslaat, hangt volgens Ringelmann af van de eigen inzet en passie van de ondernemer en de kracht van diens idee.

Dertig procent van de gebruikers van Indiegogo komt nu van buiten Amerika.

Foto: Le Web (cc)

*) berichtgeving is tot stand gekomen met Anneli Rispens van Krem

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond