Deel dit artikel
-

Kluwer stelt studieboeken digitaal beschikbaar

Kluwer Nederland stelt naar eigen zeggen als eerste uitgever in Nederland studieboeken voor een volledig studiejaar digitaal beschikbaar via de digitale leeromgeving van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ruim achthonderd eerstejaars Bachelor-studenten van Algemene Rechtswetenschappen, Criminologie & Fiscaal Recht kunnen in het komende studiejaar zeventien boeken van Kluwer downloaden via Lawweb, de digitale leeromgeving van de Erasmus Universiteit, ter ondersteuning van het nieuwe ‘probleemgestuurde onderwijs’.

Het digitaal aanbieden van studiemateriaal past volgens Kluwer uitstekend bij de nieuwe onderwijsbenadering. Door de kleinschalige aanpak ontwikkelen studenten snel academische vaardigheden zoals het vermogen om zelfstandig en planmatig te werken, informatie te zoeken, bevindingen te rapporteren en problemen te analyseren, om ze vervolgens op te lossen.

De claim van Kluwer wordt overigens weersproken door Boom uitgevers, die zijn studieboeken al geruime tijd aanbiedt via Boomdoc.nl. Dat platform draait inmiddels bij twaalf hogescholen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter Kroon

Prima ontwikkeling, had dit eigenlijk al veel eerder verwacht. Hoeveel jaar hebben we nog hardcopy studieboeken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond