Deel dit artikel
-

‘Kodak verkoopt grote fotosite uit geldnood’

Eastman Kodak wil zijn fotosite Kodak Gallery verkopen voor wellicht honderden miljoenen dollars. Het bedrijf boekt dalende financiële resultaten en de vooruitzichten zijn slecht.

De Amerikaanse onderneming heeft verscheidene soorten marktpartijen benaderd om hun interesse tot overname te peilen. Niet enkel andere fotosites zijn benaderd, maar ook investeringsmaatschappijen en retailers die een steviger voet in het digitale domein willen.

Dat heeft de Wall Street Journal vernomen van direct betrokkenen. Wat de status van de gesprekken is, is niet bekend. Evenmin wat de beoogde verkoopprijs is.

Niettemin tilde Eastman Kodak begin deze maand een tipje van de sluier op. Het bedrijf is bezig om die onderdelen te verkopen die niet tot de kernactiviteit behoren. Daarmee hoopt het dit jaar zeker 200 miljoen dollar op te halen. De verkoop van de fotosite moet een significante bijdrage leveren aan die ingecalculeerde eenmalige extra inkomsten.

In 2011 verkocht Kodak twee bedrijven. Het is niet bekend hoeveel die opbrachten.

Eastman Kodak zag de omzet over het derde kwartaal met 17 procent dalen ten opzichte van het jaar ervoor. Voor heel 2011 schroef het de omzetverwachting met honderden miljoenen dollars omlaag tot ongeveer 6,3 miljard. Het verwachte operationeel verlies ligt tussen de 400 en 600 miljoen dollar.

Kodak Gallery behoort tot de kleinere van ’s werelds grote fotosites, waartoe diensten als Flickr, Photobucket en Picasa behoren.

Kodak Gallery werkt in Europa samen met het bedrijf Fresh Fruit Digital uit Eindhoven. Het bedrijf verzorgt de online marketingpraktijken voor Kodak in acht Europese landen. Fres Fruit Digital maakt deel uit van de Greenhouse Group en is bijvoorbeeld een zusterbedrijf van Blue Mango.

Foto: jaqian (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

JeroenW

Ik vraag me serieus af wat dit nog gaat opbrengen. Ik dacht eerlijk gezegd dat die site al lang verleden tijd was. Buiten dat, vrijwel alle grote fotosites lijden een marginaal bestaam of er moet zelfs geld bij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond