Deel dit artikel
-

Koers aandeel Twitter onderuit

De koers van het aandeel Twitter is op de tweede beursdag van het microblog zeven procent gedaald en eindigde vrijdag op 41,65 dollar, overigens nog ruim boven de openingskoers van 26 dollar.

De euforie van de eerste beursdag werd ruw verstoord door kritische opmerkingen van analisten die vonden dat het aandeel veel te hoog gewaardeerd is, zeker nu het Californische bedrijf nog geen winst maakt. Volgens een analist van Pivotal Research Group is alles boven de 30 dollar niet realistisch meer. Twitter eindigde donderdag op 44,90 dollar en was daarmee in één klap 25 miljard dollar waard.

Wim Zwanenburg, analist bij Stroeve & Lemberger, vertelde deze week bij RTLZ dat de kans wel degelijk aanwezig is dat Twitter winst gaat maken. ‘De omzet groeit heel snel en op een gegeven moment hebben ze de investeringen gedaan en dan is iedere extra omzet ook extra winst’. Die winst zal echter moeten komen van advertenties. Een te hoog aandeel advertenties jaagt gebruikers echter weg.

De volgende beursgang die de aandacht zal trekken is die van virtueel opslagbedrijf Box. De startup met een omzet van 100 miljoen dollar heeft de banken geselecteerd die de beursgang ergens in 2014 zullen begeleiden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Egbert van Keulen

Wie gaat er aandelen kopen of wie juist niet en waarom? Ik ben nog even in afwachtende modus.

Egbert

Luuk

Ik vind de titel van dit bericht wat overdreven. Het is een relatief kleine (-7%) correctie, na een gigantische stijging (+60%) de dag ervoor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond