Deel dit artikel
-

Koers bitcoin naar 3000 dollar

De waarde van de virtuele munt bitcoin nadert de 3000 dollar. Dinsdag werd met 2871 dollar een nieuw record gebroken. In een week tijd steeg de koers met 17 procent.

De stijging dinsdag komt doordat drie Chinese handelsplatformen weer opnames van bitcoin-rekeningen mogelijk hebben gemaakt, na een tijdelijke stop voor enkele maanden. Chinese toezichthouders eisten strengere beveiliging van de platforms.

De Chinese overheid vreest de bitcoin wordt gebruikt om de Chinese yuan minder waard te maken of om Chinees geld naar het buitenland te brengen. Platforms Huobi, OKCoin en BTCC moesten daarom aanpassingen maken om witwassen te voorkomen.

De bitcoin is in China erg populair. In Europa is men voorzichtiger omdat de munt niet onder de controle van de centrale banken valt.

Deel dit bericht

7 Reacties

Johan

Wow! Dit is voor mij geweldig nieuws :), naast bitcoin heb ik ook een kleine investering gedaan in Litecoin en deze gekocht toen de waarde rond 14,60 was.

Diezelfde Litecoin is nu 27,75 waard volgens (www.litecoinkoers.nl)

Nick

Er wordt zelfs verwacht dat Ethereum (altcoin) wellicht hoger wordt dan de bitcoin mede dankzij zijn snellere ( 3 seconden) overmaak tijd tegenover de bitcoin welke 1 tot 1,5 uur nodig heeft.

Hierdoor is de ethereum vanaf 6 maart dit jaar van 8 euro naar 240 euro gegaan! En steigt de laatste dagen met 5 – 10 euro per dag! Dit is de kans om nog in te stappen.!

JP

That ripple is voor mij al tien keer over de kop gegaan. ETH van 6 naar wat het nu is. BTC al meer dan 10X. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet meer heb ingezet en eerder.

Dr.spider

In de bitcoin kan je niet meer instappen tenzij je rijk bent je kan beter nu in de gulden gaan deze is nog goedkoop nu is je kans straks niet meer

Sjors

De bitcoin is zwaar overgewaardeerd. Het zal mij niks verbazen als deze een dezer dagen gaat klappen..

Pierre

Congres SIngularity Universiteit over Exponential Finance. Ray Kurzweil: “Ultimately, people need to have confidence in their currency and bitcoin in particular has not really demonstrated that. It’s had a good year, but a very rocky life before that.” Hij ziet meer in de achterliggende technologie van blockchain. Doorslaggevend is het vertrouwen dat mensen hebben in blockchain en dat geldt ook voor Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het vergroten van de bloksize voor Bitcoin blijft een punt dat stof doet opwaaien en partijen spreiden hun investeringen in andere cryptocurrencies naast Bitcoin, de zogenoemde altcoins.

Pjotr

Bitcoin kan niet anders dan de mondiale standaard worden voor waarde overdracht. Of men dit nou wil of niet. Dit komt omdat Bitcoin de enige echt decentrale democratische manier van waarde overdracht is. De altcoins zijn leuk en bruikbaar ….. maar er zit nagenoeg altijd een bedrijf of relatief kleine organisatie met veel macht over de munt achter. De meeste altcoins zijn overigens gewoon gepreminede manieren voor de bedenkers om een pump en dump scheme op te zetten en snel rijk te worden.
Ik denk dat blockchaintechnologie toepassingen, buiten waarde overdracht, een stuk minder praktisch zullen blijken als ze op het eerste gezicht lijken.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die kritiek hebben op Bitcoin, ….. vooral mensen uit oude financiële sectoren. Maar dat er nu voor het eerst een eerlijke peer to peer betalings mogelijkheid is voor burgers waar zelfs geen overheid een stokje voor kan steken is een groot democratisch goed en zou een basisrecht moeten zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid kan iemand zonder paspoort in Afrika op gelijke voet handel drijven met iemand in China, de wereld zal eerlijker worden en de oude machtsclubjes zullen macht moeten inleveren.

De geest is uit de fles en die gaat er niet meer terug in, totdat 70% van de wereldbevolking Bitcoins bezit is het een goed moment om fiat om te zetten in Bitcoins.

Een munt waarvan er 81 miljard per maand wordt bijverzonnen uit het niets is namelijk onhoudbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond