Deel dit artikel
-

Koers Booking.com omlaag door impact coronavirus

De koers van het aandeel Booking.com daalde gisterenavond met drie procent op bekendmaking van de kwartaalcijfers. Het reisbedrijf heeft last van afnemende reisvolumes en kan niet inschatten hoe groot de impact in de komende kwartalen zal zijn.

Met een slag om de arm doet het toch een inschatting van het reisgedrag van zijn klanten voor het eerste kwartaal van 2020. Booking.com houdt rekening met tien procent minder omzet uit hotelboekingen en een omzetdaling van vijftien procent in de verkoop van vliegtickets.

Dat staat in de toelichting op de kwartaalcijfers die gisterenavond zijn gepubliceerd (Pdf). ‘Het coronavirus heeft een significante en negatieve impact op onze business en de reisindustrie in het algemeen. De verwachting die we nu geven is gebaseerd op de trends die we tot dusver waarnemen.’

CEO Glenn Fogel moest de, voor investeerders, teleurstellende verwachting uitspreken bij de presentatie van verder niet verontrustende cijfers over 2019. De omzet van het reisconcern steeg met vier procent tot 3,3 miljard dollar en de nettowinst lag 81 procent hoger op 1,2 miljard dollar. Er werden 11,8 procent meer hotelkamers geboekt, meer dan verwacht, 11,9 procent meer dagen autoverhuur en 11,3 meer vliegtickets. Ondanks dit opent de koers van het aandeel Booking.com vanmiddag enkele procenten lager.

Foto: kathryn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond