Deel dit artikel
-

Koers S4 Capital 40 procent onderuit

Het moederbedrijf van Media.Monks ziet zijn aandeelkoers met 40 procent onderuit gaan. S4 Capital stelt voor de tweede keer de publicatie van de jaarcijfers uit.

Dat maakt beleggers onzeker en zorgt ervoor dat een deel van hen afscheid neemt van zijn stukken. Het uitstel werd gisterenochtend bekendgemaakt, wat een koersdaling inzette die vandaag door gaat.

S4 Capital staat sinds het najaar van 2018 in Londen aan de beurs genoteerd. Topman Martin Sorrell begon zijn nieuwe imperium in de reclame-industrie, met pure focus op digitale kanalen, met de overname uit Hilversum.

De boekhouders van PricewaterhouseCoopers zijn debet aan de koersdaling. Zij kunnen hun handtekening niet zetten onder het jaarverslag. Waarom dat zo is, is niet bekend. Het is niet uitgesloten dat het te maken heeft met boekhouding rondom een van de vele overnames die het Engelse bedrijf afgelopen jaren deed.

Deel dit bericht

2 Reacties

JOhn

Ooit had ik hier een reactie onder een bericht dat s4 bedrijf na bedrijf overneemt. En dat in mijn optiek de overgenomen partijen uitiendelijk er berooid af komen, omdat de koers in elkaar zou storten.

Deze reactie werd toen verwijderd door emerce. Jammer want het had ongetwijfeld een paar mensen aan het denken kunnen zetten alvorens ze aandelen in s4 kopen.

Wat speelt hier…

Als een beurskoers stijgt… dan kun je continu andere bedrijven over blijven nemen in ruil voor aandelen. Hoe meer bedrijven je overneemt, hoe hoger de boekwaarde van het bedrijf. Hoe leuker aandeelhouders het vinden. Tot het moment dat blijkt dat al die overnames helemaal niet tot hogere winst leiden. Maar enkel tot meer omzet en een hoop bij elkaar geraapte bedrijven dat helemaal niet 1 wordt.

Dit is al keer op keer gebeurd. En natuurlijk is hier geen sprake van opzet. Het is gewoon het gevolg van grootheidswaanzin. Waar ooit kwaliteit en opleveren de prioriteit was. Nu is dat enkel groeien. Kost wat het kost. Dit is natuurlijk niet houdbaar… dus uiteindelijk zal dit bedrijf maximaal 1x omzet waard zijn. En maximaal 3 – 5 keer winst. Maar dan ook echt maximaal.

peter

@JOhn: S4 is gewoon een mediabedrijf en geen techbedrijf. En financieel analysten hebben dat nu ook door en waarderen het bedrijf daardoor op een andere manier. Dat is de onderliggende reden van de koersdaling, niet omdat ze zoveel partijen overnemen en overgenomen hebben want die strategie kan wel degelijk goed werken voor aandelenkoersen als ze daarmee schaalgrootte creeren en bijbehorende omzetten en winsten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond