Deel dit artikel
-

Koers Spotify veert op na kwartaalcijfers

De koers van het aandeel Spotify stijgt in de handel voorbeurs met vijf procent op de jongste cijfers. In de laatste drie maanden van 2022 won het bedrijf 33 miljoen nieuwe gebruikers en stegen de inkomsten uit abonnementsgelden en reclame.

Niettemin schrijft Spotify nog wel rode cijfers. Het operationeel resultaat kwam uit op 231 miljoen euro negatief. De cashflow was negatief met 73 miljoen in het kwartaal, maar positief over het hele jaar.

De Zweden publiceerden zojuist de cijfers over het vierde kwartaal (PDF). De koers steeg voorbeurs naar iets boven de 105 dollar, na een dieptepunt eind oktober van 71 dollar.

Zowel de inkomsten uit abonnementsgelden als uit reclame stegen over heel 2022 met dubbele cijfers, wat een jaaromzet opleverde van 3,2 miljard euro (+18%). De reclamebusiness groeide met veertien procent tot 449 miljoen, oftewel veertien procent van het totaal.

Het maandelijks aantal actieve gebruikers steeg iets boven verwachting en kwam uit op 489 miljoen. Bij dit tempo gaat Spotify in 2023 over de half miljard actieve gebruikers heen. Van de huidige gebruikersgroep is 42 procent betalend abonnee.

De gemiddelde omzet per maand per gebruiker (arpu) onder gratis luisteraars ligt op iets meer dan zestig cent. De omzet uit podcastreclame groeide met ruim dertig procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond