Deel dit artikel
-

Koers Twitter-aandeel naar 74 dollar

De koers van het aandeel Twitter heeft een nieuw record gebroken en kwam zojuist heel even op 74 dollar. In de afgelopen maand is de koers alleen al met 75 procent gestegen.

Het aandeel van Twitter is inmiddels bijna het driedubbele waard van zijn introductieprijs. Begin december ging de koers reeds door de vijftig-dollar grens heen. De marktwaarde komt nu al uit op ruim veertig miljard dollar, dat is hoger dan de koers van bijvoorbeeld Time Warner Cable, mediabedrijf Viacom of retailer Target. Overigens weet het bedrijf de koers niet helemaal vast te houden. De koers daalt en stijgt dan weer.

Het enorme vertrouwen in het microblog komt doordat beleggers hoge verwachtingen hebben van de advertentie-opbrengsten. Met name mobiel kan voor meer omzet zorgen.

Dat optimisme is opmerkelijk, want uit enquête van AdAge blijkt dat Twitter nog niet echt wordt gezien als advertentiemedium. Minder dan de helft van de overvraagde adverteerders heeft er ooit een advertentie geplaatst. Twitter heeft daarmee dezelfde status als Facebook een aantal jaren terug. Er is wel ruimte voor groei, zegt AdAge, want plannen om (iets meer) te adverteren zijn er in elk geval.

De actuele koers is hier te volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond