Deel dit artikel
-

Komst futurehandel drukt prijs Bitcoin

De Bitcoin heeft de afgelopen uren flink moeten inleveren en staat nu op 13.400 dollar. Aanleiding voor de nervositeit is de introductie vandaag van de futurehandel in bitcoins op CBOE (Chicago Board Options Exchange).

Wat die handel precies zal gaan doen met de prijs van de Bitcoin is nog onduidelijk. Met futures kan worden gegokt op prijsstijgingen of -dalingen van de Bitcoin. Beleggers hoeven de munt dan zelf niet te bezitten. Een future is eigenlijk gewoon een gestandaardiseerd termijncontract tussen twee partijen.

In aanloop naar de termijncontractenhandel hebben de eerste hedgefondsen al aangegeven te gaan gokken op een koersdaling. De futurehandel zou kunnen helpen om de koers van bitcoin een meer realistische waarde te geven.

De handel in bitcoins via CBOE wordt gefaciliteerd door bitcoinmiljardairs Winklevoss, bekend van hun ruzie met Mark Zuckerberg over de vraag wie Facebook bedacht heeft. De broers hebben een aantal jaren terug voor 11 miljoen dollar aan bitcoins gekocht, waarvan de waarde fors is gestegen.

Behalve CBOE zal binnen een week ook CME met een futurehandel in bitcoins komen. In Nederland hebben klanten van DeGiro dan toegang tot deze markt. Rivaal BinckBank kijkt de kat nog uit de boom. Ook NASDAQ overweegt voor 2018 de handel in bitcointermijncontracten.

De Nederlandse toezichthouder verbiedt de verkoop van futures op de Bitcoin niet, in tegenstelling tot de Belgische financieeltoezichthouder FSMA. Wel wordt gewaarschuwd dat de handel in zogenoemde CFD’s zeer riskant is. En duur, omdat banken en brokers hoge marges hanteren.

Zowel CBOE als CME fungeren zonder toezicht. Ze hebben de bitcoinfutures zelf gecertificeerd.

Deel dit bericht

11 Reacties

Carthago

“Realistische waarde” ???Wie of wat bepaalt dat ? De bitcoin en altcoins zijn baanbrekend, vernieuwend,zeker en solide ( confirmations).Van bitcoin zijn er maar 22 miljoen dus de huidige prijs is peaunuts. Blockchaintech is de toekomst , zelfs centrale banken gaan dat langzaam erkennen.Een bitcoin minen is nog wel energievretend, daarom de beste altcoins als vervanging: ARDOR, NXT en Ignis , minen en confirmatie’s op energie van een zonnepaneel , met zeer hoge snelheid.Kies je toekomst zelf.

Jax

haha reden voor de daling was een correctie op de grote waardestijging. Heeft helemaal niets te maken met de futures. Waarom schrijven jullie dingen op als jullie helemaal geen kennis hebben op het gebied van cryprocurrency. Belachelijk.

Muntie

Hahaha, die zogenaamde kenners hier. De eerste is een gekkie die zijn eigen jargon niet begrijpt, en de tweede heeft even niet opgelet.

https://www.reuters.com/article/uk-markets-bitcoin/bitcoin-drops-after-dramatic-gains-ahead-of-futures-launch-idUSKBN1E11YT

Carthago

Hahaha , de kenner3 bazelt en basht graag wat in het rond omdat hij altijd alles te duur vond .hypocrypto.

Marcel

Als je dan toch vindt dat het door de futures komt..wat ik overigens wel begrijp, ik hoor van sommigen dat Ze t echt even aan willen zien.. . Maar kom dan een beetje op tijd je nest uit voor een goed artikel. Deze Nederlandse website was er vandaag vroeg bij haha. Ik ook. Daarom lekker in kunnen kopen vannacht. En weer omhoog!

https://www.cryptoxl.nl/dag-van-de-futures/

Ton

Ik moet bij deze reacties toch echt steeds meer denken aan de Partizanen van afgelopen vrijdag: https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/380133

Ron

Schoenmaker, houd je alsjeblieft de volgende keer bij je leest. De schrijver heeft geen idee waar hij het over heeft. Emerce onwaardig. Jammer.

reno

jullie hebben zeker allemaal bitcoins?? lekker omhoog lullen? whisfull thinking??

zometeen gaat de beurs open en toen kwam er ineens een heeeeele grote olifant met een enorme bitcoin snuit…en die blies t hele verhaaltje uit….

Dag bitcoin…slaap lekker

Fred

CBOE opgezet door de broertjes Winklevoss die 1 miljard aan bitcoins hebben… Je kunt er vergif op innemen dat ze een flinke short positie gaan innemen en vlak daarna in een keer hun bitcoins gaan verzilveren cq gaan dumpen. Is hun 1 miljard in een keer 3O miljard geworden.

Gregoor

Tekst over CBOE klopt inderdaad weinig van. Futures worden op de CBOE verhandeld, maar dit is zeer zeker een grote beurs. De prijs van de futures daar is echter gekoppeld aan de prijs van de Bitcoin op de Gemini-exchange. Daar worden vooral Bitcoins verhandeld. En die is van de gebroeders Winklevoss.

Skepsus

Hilarisch. Zodra een publicatie die straks waardeloze tulpenbollen van jullie niet omhoog schrijft moeten ze zich als schoenmaker bij hun leest houden. Wat een gebakken lucht is dit. Zijn we de opgestoken duimen van Nina Brink soms weer vergeten? Is ook nooit meer goed gekomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond