Deel dit artikel
-

Koning Willem Alexander opent Microsoft Quantum Lab Delft

Koning Willem Alexander opent 21 februari het Microsoft Quantum Lab Delft op de campus van TU Delft. Het lab is een publiek-private samenwerking tussen Microsoft en de TU Delft / QuTech, waar wordt gebouwd aan een quantumcomputer gebaseerd op zogenoemde majorana-deeltjes.

Een quantumcomputer heeft de capaciteit om berekeningen te maken die niet mogelijk zijn met de huidige technologieën. Daardoor heeft quantumcomputing het potentieel oplossingen te vinden voor uitdagingen op het gebied van milieu, energie en gezondheid, zoals de voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking en het tegengaan van verdere opwarming van de aarde.

Op 21 februari organiseren Microsoft en de TU Delft een gezamenlijk seminar rondom de opening van het Quantum Lab. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat houdt een toespraak, waarin ze zal ingaan op de kansen van quantumtechnologie voor de Nederlandse kenniseconomie.

Professor Kouwenhoven ontdekte het majorana-deeltje in 2012. In 2007 ontving hij voor zijn onderzoek ten behoeve van quantuminformatie de Spinozapremie.

Deel dit bericht

1 Reacties

Leopold

Verrassend nieuws

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond