Deel dit artikel
-

Koopt Google maker beveiligingscamera’s?

Google zou overwegen om Dropcam te kopen, een maker van beveiligingscamera’s die live beelden naar mobieltjes en tablets streamt.

Volgens The Information zou de overname van Dropcam kunnen geschieden via Googles dochterbedrijf Nest, dat onder meer thermostaten en rookmelders maakt. Een eventuele overname zou het hardwareportfolio van Google weer een stapje uitbreiden.

Hardware is een achilleshiel van Google. De meeste recente innovaties doen zich vooral voor op het gebied van ‘connected devices’, ook wel ‘internet of things’. Als softwarebedrijf is Google hier niet sterk in. Het probeert met aangepaste versies van Android naast de telefoon ook de markt voor televisies en auto’s te betreden. Het succes daarvan moet nog blijken.

De overname van Nest, voor 3,2 miljard dollar, geeft het bedrijf een positie in de wassende markt van de domotica. Een eventuele aankoop van Dropcam zou een klein basispakket van producten vormen op het gebied van klimaatregeling en beveiliging van huishoudens, natuurlijk op afstand bedienbaar via mobiele dragers.

Foto: Tod Huffman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond