Deel dit artikel
-

‘Koper voor Wehkamp’

De Britse investeringsmaatschappij Apax betaalt 450 miljoen euro voor RFS Holland Holding, de eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit en Fonq. Dat schrijft het Financieele Dagblad vrijdag op basis van anonieme bronnen.

In 2012 werd al een poging ondernomen om het concern te verkopen, maar toen werd een te hoge prijs gevraagd. Reden voor de verkoop lijkt de sterk dalende omzet van de holding.

RFS Holland Holding is voor het grootste deel in handen van oud-KPN topman Ad Scheepbouwer, oud-RFS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat.

Dat Wehkamp bij Apax terechtkomt is omdat Europese branchegenoten Wehkamp niet meer zo interessant vinden. Ahold had in 2012 interesse, maar nam bol.com over.

Het Britse Apax, een van de grootste investeringspartijen in Europa, nam in 2004 uitgeverij PCM over en recentelijk het Nederlandse softwarebedrijf Exact. Traditioneel heeft Apax weinig online retail investeringen, laat staan enige ervaring hiermee.

Volgens het FD is de overeenkomst zo goed als rond.

Deel dit bericht

8 Reacties

TWP

Toch goed voor ze. Ze hebben het al lange tijd moeilijk gehad sinds de overgang van de dikke catalogus naar het internet

Mark

Meteen verkopen!

Hendrik van Zwol

@TWP: Waar baseer je dit op? Volgens mij gaat het ontzettend goed met Wehkamp. Het is één van de weinige catalogus merken die het gelukt is een transitie naar online te maken.

Babs

Benieuwd of ze nu dan eens wat beter met hun klanten omgaan. Dat kan nog wel eens beter. Bekijk maar eens hier http://www.ervaringenmet.nl/wehkamp-reviews of http://www.reviewspot.nl/wehkamp. Lijkt me dat de service van wehkamp nog wel wat te verbeteren is…

Gr Babs

Jack

Ben benieuwd of ze de service ook gaan verbeteren… http://www.reviewspot.nl/wehkamp

Bennie

@Jack Dat lijkt me wel. Maargoed mensen zijn eerder geneigd een negatieve ipv een positieve beoordeling te geven. http://www.ervaringenmet.nl/wehkamp-reviews. Zo werkt het nu eenmaal.

Jack

@Bennie Bedankt kerel!

Bennie

No problem 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond