Deel dit artikel
-

Koppeling YouTube en Google Earth

Google maakt werk van de koppeling van YouTube aan andere diensten. Het bedrijf kondigt nu aan een YouTube-laag toe te voegen aan Google Earth.

Eerder deze week maakte de zoek- en advertentiegigant bekend dat het YouTube-video's gaat verspreiden via haar netwerk van honderdduizenden partnersites (AdSense).

Het Google Earth blog schrijft over de nieuwe YouTube-laag.

Sinds deze zomer kunnen gebruikers van YouTube als ze een video uploaden, aangeven wáár ze de video hebben opgenomen. Zo wordt een zogenaamde ‘geotag', met de exacte coördinaten van een locatie, gekoppeld aan een video.

Nu er voldoende video's in de YouTube database zitten met een ‘geotag' vindt Google het interessant om deze te tonen aan gebruikers van Google Earth. Wie virtueel de wereld over reist met Google Earth kan nu niet alleen meer foto's zien van bepaalde locaties, maar ook YouTube-filmpjes. Hoe dieper een gebruiker inzoomt, hoe meer YouTube ‘placemarks' verschijnen.

Ontwikkeling van het Geoweb
Het toevoegen van video's past in het voornemen van Google om elke plaats ter wereld zo uitgebreid mogelijk in kaart te brengen. Dat wil het bedrijf doen met gedetailleerde beelden, 3D-weergaven en zoveel mogelijk aan de locatie gekoppelde informatie.

"De ontwikkeling van het Geoweb is nog maar net begonnen,"zei Chikcai Ohazama, van Google Earth eerder tegen Emerce.

De informatie die bedrijven, instellingen, particulieren en Google toevoegen aan Maps en Earth vormen onderdeel van het Geo-Web. Via geotags kan content (tekst, foto's, video's) op de kaarten en satellietbeelden van Maps en Earth worden geplaatst.

De hoeveelheid data die via 'geotags' is gekoppeld aan Earth en Maps is nog klein, als gekeken wordt naar wat mogelijk is, meent Ohazama. "Als ik een schatting zou moeten maken, zou ik zeggen dat we op minder dan een procent zitten van wat mogelijk is."

Deel dit bericht

2 Reacties

michael

Hebben ze bij SKOEPS.nl en bijv. misdaadkaart.nl al errug lang…

Ruud

Ik had een filmpje op You Tube, heb deze verwijderd en een nieuwe geplaatst. Wat ik ook probeer, mijn filmpje is nu niet meer te zien in Google Earth en eerst wel. duurt het misschien een tijdje voor hij te zien is? Ik heb echt alles gedaan en div. malen opnieuw de pos. in gegeven, opnieuw opgeslagen enz.
http://youtu.be/1QluYfpPg6o
Ruud

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond