Deel dit artikel
-

Kortrijk wordt mogelijk belangrijk gamecentrum

Kortrijk, de centrumstad in het zuiden van de Belgische provincie West-Vlaanderen, wordt mogelijk een belangrijk gamecentrum. Hogescholengroep HoWest wil bij The Level, het hoofdgebouw van de videogame-opleiding Digital Arts and Entertainment, een ontwikkelingscentrum neerzetten voor de videogame-industrie.

De ambities doen denken aan Utrecht, waar de HU met zijn gameopleidingen ook veel bedrijvigheid aantrok.

HoWest heeft het tij mee. The Rookies, een internationaal platform voor digitale artiesten, heeft HoWest uitgeroepen tot beste videogameschool ter wereld, beter nog dan de befaamde Vancouver Film School of gelijkaardige opleidingen in Zweden en Singapore.

‘We konden meer doen met het talent dat we hier jaar na jaar alfleveren’, zegt Rik Leenknegt, opleidingshoofd van DAE en gangmaker van het project, tegen Datanews. ‘Met een plaats waar bedrijvigheid, onderwijs, onderzoek en investeringsgeld elkaar kunnen vinden, houden we talent hier, en halen we de industrie naar ons toe.’

Leenknegt heeft de Canadees Jason Della Rocca als adviseur aangetrokken. Hij hielp in Montréal een soortgelijk ecosysteem uitbouwen.

Foto HoWest

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond