Deel dit artikel
-

KPN brengt live tv naar laptop en iPad

Klanten van KPN die Interactieve TV afnemen, kunnen vanaf half september ook in huis via het wifinetwerk kijken naar twintig televisiezenders via bijvoorbeeld de laptop of iPad.

De dienst, iTV Online, zit standaard in het Interactieve TV-pakket en kent geen extra kosten. Om iTV Online op de iPad te gebruiken, moet eerst een gratis applicatie gedownload worden.

In eerste instantie gaat het om twintig televisiezenders die online bekeken kunnen worden zoals Nederland 1, 2 en 3, de zenders van RTL, maar ook CNN en National Geographic. Op termijn wordt dit aantal uitgebreid. Via een mobiel netwerk zijn de zenders niet te bekijken, iTV Online werkt alleen op het eigen wifi-netwerk.

De bestaande klanten die Interactieve TV afnemen, 416.000 in juni, kunnen ook gebruik maken van andere interactieve diensten binnen iTV Online. Zo is het mogelijk op de iPad de live-tv te pauzeren. Op de laptop kan de kijker on demand uitzendingen terugkijken en films uit een videotheek bestellen en bekijken. Het is niet mogelijk om via de iPad een film te kijken. Dit kan wel op de PC, laptop en TV.

Bij een aanvullend pakket: opnemen, dat vijf euro per maand extra kost, is het mogelijk om onderweg alvast in te plannen welke programma’s opgenomen moeten worden. Buitenshuis moet de gebruiker voor deze mogelijkheid inloggen met zijn abonneenummer en pincode.

Deel dit bericht

5 Reacties

Mark van Leersum

Klinkt als een mooi product, jammer dat het (nog) niet met een los abonnement te koop is. Ik zou meteen lid worden!
Ik ben wel erg benieuwd wie de streaming technologie levert en wie de App ontwikkeld heeft, iemand een idee?

johnvoorts

Jammer dat deze dienst voorlopig ook niet mogelijk is voor mensen met een android tablet (of ander besturingssysteem). Verder zal dit product ook aangeboden worden aan klanten van Telfort en XS4ALL (in de toekomst).
bron: http://www.beste-internet-provider.nl/internet-provider/televisie-kijken-op-je-tablet-of-pc-vi.html

Subor

erg mooie ontwikkeling, nu kunnen consumenten kiezen voor een extra decoder of gebruik maken van hun Ipad/laptop.

Zal de concurrenten niet snel met een soortgelijke komen, dan wint KPN de klanten die ook gebruikers zijn van een Ipad/laptop, wat best kan oplopen…

Edwin Kruis

UPC is bezig met zijn horizon project. Dit lijkt hierop, maar is nog net iets geavanceerder. Kijk maar eens op de UPC site.

Peter de Klerk

Werkt het op een laptop alleen binnen het netwerk-bereik van de speciale ontvanger (of experiabox) of kun je ook met je laptop op vakantie gaan en toch films bestellen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond