Deel dit artikel
-

KPN gaat misverstanden over glasvezel aan klanten uitleggen

KPN gaat een kleine 20.000 klanten in de gemeenten Roosendaal, Apeldoorn, Oosterhout, Hengelo en Zoeterwoude benaderen met uitleg over hun breedbandabonnement. Dat abonnement is destijds onder de noemer glasvezel verkocht in plaats van VDSL.

KPN reageert hiermee op klachten die advocatenkantoor Loonstein heeft vergaard. Die dreigt met juridische stappen omdat klanten op het verkeerde been zouden zijn gezet.

In 2008 en 2009 is KPN in vijf gemeenten breedbanddiensten gestart waarbij gebruik werd gemaakt van glasvezel tot de wijkkast en vanaf de wijkkast koper tot in het huis. Met de combinatie van glasvezel en koper worden hogere bandbreedtes gerealiseerd dan over het kopernetwerk. Hierdoor kwamen hogere internetsnelheden (tot 30 Mbit/s) en interactieve televisie beschikbaar.

Vanaf december 2010 heeft KPN glasvezel tot de wijkkast in heel Nederland uitgerold en alleen nog VDSL genoemd. De term glasvezel wordt alleen nog gebruikt wanneer Fiber to the Home bedoeld wordt. Dus de circa vierhonderdduizend klanten die inmiddels glasvezel hebben aangeschaft bij KPN, hebben ook daadwerkelijk tot in huis glasvezel, stelt het telecombedrijf. De klanten betalen volgens KPN wel de juiste prijs en niet de hogere Fiber to the Home-tarieven.

KPN stelt: ‘Wij betreuren het dat we destijds in deze vijf gemeenten mogelijk verwarring hebben laten ontstaan door de term glasvezel in de marketingcampagnes te gebruiken en op de factuur te vermelden. We hebben vanaf december 2010 niet langer de term glasvezel gebruikt bij dit product in onze marketingcampagnes. Op de factuur van de betrokken klanten wordt de term glasvezel echter nog wel gebruikt.’

Indien blijkt dat er toch klanten zijn die te veel hebben betaald, zullen wij deze klanten het te veel betaalde bedrag terugbetalen, inclusief rente.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerjan

Grappige dat zulke dingen altijd aan het licht moeten komen door controlerende partijen of oplettende consumenten. KPN wist namelijk prima dat hier geen glasvezel geleverd werd aangezien ze schema’s doornemen met Reggefiber (aanlegger van het glasvezel).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond