Deel dit artikel
-

KPN gaat techniek voor breedband in buitengebieden breder testen

KPN gaat zijn vast/mobiele technologie, waarmee buitengebieden over breedband internet kunnen beschikken, op grotere schaal testen. In de komende maanden worden zo’n 2500 KPN-klanten benaderd om deze techniek in de praktijk te ervaren.

De vast/mobiele breedbandverbinding gebruikt in de basis het vaste netwerk (DSL). Met slimme technieken wordt de capaciteit van het mobiele netwerk (4G) bijgeschakeld. Hiervoor is de router uitgebreid met een extra unit die het mobiele 4G-signaal omzet als extra boost voor de gegevensoverdracht.

De afgelopen maanden heeft KPN de technologie getest in Nijkerk (buurtschap Appel, Driedorp & Huinen). Uit klantonderzoek blijkt dat 87 procent van de deelnemers tevreden is.

De technologie vormt een alternatief voor het nog altijd relatief dure glasvezel.

Deel dit bericht

5 Reacties

George W

Zal mijn zoon en schoondochter in Hazerswoude-dorp (Groene hart) blij mee zijn. Tenminste, als het er ook daarvan gaat komen en niet zoals ze zo vaak al beloofde.

Marc

Kan ik me ergens ook aanmelden als vrijwillige tester hiervoor? Ik woon in een buitengebied.

Patrick w

Het is voor mij een optie bij KPN 4G te krijgen in de buitengebieden het zou mooi zijn We gaan het zien bij KPN ik heb mij ook al kort geleden aangemeld Bij nobers-verglazing voor glasvezel Maar dat kan wel een jaar duren of twee jaar in Grolloo

Rene Luigies

Vervelend voor die gebruikers die afhankelijk zijn van breedband buitengebied, omdat de snelheid dan terug zal lopen door meer gebruikers. Afhankelijkheid, omdat er geen andere snelle verbinding voorhanden is, vanwege de gebrekkige oude koperdraad die niet door KPN vervangen wordt, omdat hier maar twee huizen staan in de uiterwaarden.

Dimph Rubbens - Energiek Moerdijk

De gemeente Moerdijk is qua oppervlak een van de grootste gemeenten van de provincie Noord-Brabant met diverse type bedrijven die behoefte hebben aan snelle verbindingen om bedrijfsmatig innovatief te kunnen werken met actuele data.
In de gemeente Moerdijk wordt er gewerkt met gebiedstafels en de gebiedstafel Buitengebied heeft aangegeven werk te willen maken van de ontwikkeling van breedband. Kunnen KPN klanten in het buitengebied Moerdijk ook meedoen met de test om te verkennen hoe de capaciteit van het mobiele netwerk uitgebreid kan worden. Energiek Moerdijk ondersteunt als gemeenschapscoöperatie de ontwikkeling van breedband in de gemeente Moerdijk als onderdeel voor een energieke samenleving in het buitengebied.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond