Deel dit artikel
-

KPN gestart met vernieuwing Digitenne

KPN is gestart met de overstap van Digitenne naar de nieuwe technische standaard voor digitale ethertelevisie, DVB-T2. Daardoor kan straks ook HD worden aangeboden. De overgang naar de nieuwe technische standaard is een vereiste vanuit de verstrekte vergunning aan KPN.

Vanaf deze maand start KPN met de voorbereiding van het vernieuwen van Digitenne voor klanten. De vernieuwing gebeurt stapsgewijs per regio, waarbij Noord-Oost Nederland op 2 oktober als eerste aan de beurt is. Andere regio’s volgen in 2019.

Om gebruik te blijven maken van Digitenne moeten klanten de oude Digitenne-apparatuur omruilen voor een nieuwe tv-ontvanger. De vernieuwing is uiterlijk 1 januari 2020 in heel Nederland afgerond.

Het aantal Digitenne abonnees is in de loop der jaren sterk geslonken naar iets meer dan 200.000.

Deel dit bericht

240 Reacties

Kees

Een sterk gestonken abonneebestand????

Gerard Broeksteeg

Enkele jaren geleden heb ik een digitenne-setje gekocht voor de caravan. Een insteekkaartje en een antenne, zonder abonnement.
Kan ik dat blijven gebruiken, of moet/kan ik ook iets doen?

Joop - KPN

Beste Gerard, u kunt uw oude digitenne kastje gratis omruilen.
Neemt u daarvoor kontact op met de klantenservice van KPN.

Henk Hunse

Moet Ik dus ook gelijk een tv. aanschaffen met minimaal een HDMI aansluiting ?

Karin

Ik woon in Ommen
Wanneer zijn wij aan de beurt
Momenteel is het echt heel erg slecht bereik van bepaalde zenders elke dag storing

Henny de jong

Ik heb een tv in mijn caravan waar een insteekkaart in past moet ik straks met een kastje werken en hoe gaat het als ik in verschillende plaatsen in het land campeer

Marcel

Ik heb een tv met ingebouwde insteekkaart en interne dvb-t tuner. Wat nu?

Peter

Ik kap ermee wordt veel te duur

Leo Scholte

Mensen die nu een insteekkaart hebben in een tv met H.264 kunnen straks niet meer via deze tv kijken.
Moet een tv met H.265 zijn.
Kpn gaat deze kaarten ook niet ruilen maar een kastje geven zodat je weer met 2 afstandsbedieningenbzit.
De DVB-T software in de meeste huidige televisie’s kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen KPN ervoor om alleen een ontvanger te leveren.

Astrid

Lachen dit. Mijn kastje met insteekkaart was kapot. Gratis omruilen? Mooi niet .om het nieuwe kastje te gebruiken betaal je €5 per maand. Had digitenne in combinatie met interactieve tv. Ben toch benieuwd wanneer het voor iemand gratis Word, zeker als je al jaren kpn klant bent???

Erik

Het beeld was sws altijd matig en miste wel de hd kwaliteit. Kpn kan niets doen aan de voorwaarden van de vergunning en heeft wijzenlijk dit stil gehouden. Een 2e hands kastje nu al aanschaffen van het huidige systeem als je die niet meer hebt lijkt mij raadzaam want anders gaat kpn je wellicht geen hd kastje sturen. Digitenne blijft een systeem welke goedkoop en sober alternatief wil zijn op plaatsen waar geen huidige tv ontvangst mogenlijk is. Als het duurder gaat worden en steeds meer mensen zet in de caravan een smart tv met android kunnen ze via de kpn app al interactieve tv kijken dus dan is het gauw afgelopen met digitenne. Dat verwacht ik toch al op den duur, bij te weinig abbonees te duur systeem ook al betaal je de helft als kpn abonnee.

Erwin

Dan wordt het wel tijd voor een goed werkende app. Het wisselt nogal. Een tijd goed en daarna weer ruk. Zoekopties kan je niet wissen en opnieuw zoeken. Opent vaak verkeerde programma’s. Zo zonde

Paul van de Camp

Ik heb jaren geleden 2 Digitenne kastjes gekocht en best wel veel voor betaald en krijg nu te horen dat ik ze kan omruilen maar dat het 5 euro per maand gaat kosten.
Ben altijd zeer tevreden geweest over KPN e snap dat het belijd tegenwoordig huren is,maar kom dam met een voorstel periode gratis of zoiets.
Wordt nu dus verplicht 10 euro per maand te betalen of anders geen tv kijken.
Dan hadden ze toen niet de keuze moeten geven kopen of huren.
Kan dit niet opgelost worden???

Marcel

Hallo.
Begrijp ik uit bovenstaande reacties nu goed dat het straks (lees: via DVB-T2) niet meer mogelijk is om gratis NPO 1,2 en 3 (+ een regionale zender) te bekijken?

Betsy

Ik heb jaren geleden een digitenne kastje gekost met een kaart, met een gratis abonnement voor alle zenders, het kastje ging stuk en ik kon hem inleveren bij een KPN winkel en kreeg het nieuwe kastje niets aan de hand, maar naar een paar weken kon alleen maar ned.1,2 en 3 krijgen. Ik heb gebeld en kreeg te horen dat ik het kastje moest huren voor € 5,00 per maand. Ik vind dit een slechte reclame van KPN. Dus ik niets meer aan het gratis abonnement.

Andrea - Mevrouw

Idd niks GRATIS 5 euro p mnd per kastje .. oftewel aan digitenne valt niks meer te verdienen dus moetct eruit ik heb in de loop vd tijd de kastjes verkocht dus er valt niet eens meer om te ruilen …

Dit vind ik een zeer slechte “GRATIS” deal VAN KPN??

Ricardo

Ja zo werkt kpn gewoon graaien naar de mensen en aren maar duurder worden met alles
Maar als je ze te woord staat via de telefoon kunnen ze niks voor je doen

Erik

Bovenstaande reacties nog is doorgenomen en ik denk dat ze npo 1,2 en 3 en een regonale zender blijven doorgeven maar zoals vermeld in een andere norm dus de huidige kastjes en tvs met ingebouwde digitenne worden derhalve waardeloos. Wat ik niet helemaal begrijp is dat ze niet gelijk vanaf meets af aan met HD uitzendingen zijn begonnen en het Digitenne avontuur niet hebben uitgesteld totdat de HD techniek echt van de grond was gekomen. Het huidige Digitenne zoals we nu kennen heeft uiteraard wel zijn beste tijd gehad, vanaf 2004 timmeren ze er al mee aan de weg en de laatste jaren zie je ook dat er niet meer mee actief geadverteerd wordt en het steeds slechter gaat met Digitenne en het wellicht het zorgenkindje is van KPN. Nu niet instappen in HD betekend versnelt het einde van Digitenne en je praat over heel dure contracten en belangen, doorgifte van tvkanalen is een dure aangelegenheid en zodra iets te duur wordt en niet meer loopt moeten ze gaan vernieuwen en dat zijn ook de contratueele afspraken. Digitenne 2 komt er, of je nou wil of niet en het moet ook. Ik verwacht dat het op termijn gaat verdwijnen wanneer internet in combinatie met smart tvs en een goedwerkende app gemeengoed gaat worden, vernieuwing blijft en bestaande technieken verdwijnen

Fred

Ben doordat kpn slecht kwaliteit qua signaal sterkte levert aangewezen op twee soorten ontvangst 1 interactief en digitenne voor andere kamers nu had ik een insteekkaart gehuurd bij kpn maar zelf een kastje van.kpn erbij gekocht omdat ik anders bijvoorbeeld niet op de slaapkamer ontvangst had.

Afijn heb dit ook gemeld bij kpn en gevraagd om een oplossing wordt er doodleuk gezegd moet er een tweede bij huren.ga ik echt niet doen KPN!!.

Zorg voor en sterkere signaal en investeer hierin en stel digitenne gebruiker tevreden doe niet zo zielig!!!!!

J. Meijer

Toen ik interactieve tv nam bij telfort kon ik gratis kijken op mijn 2e tv. Ik had digitenne en kon dus gratis blijven kijken. Ik krijg elke maand een rekening van €0,00 van KPN.
Ga ik nu €5 per maand daarvoor betalen???
Dat zou wel heel oneerlijk zijn.
Hoe zit dat.

Monique

Heb al jaren interactief met twee kastjes digitene boven.. Daar had ik ooit zelf opname recorders van kon digitene voor gekocht..
Deze omruilen ben ik alle opnames kwijt want die staan bij dit soort op recorder ipv soort cloud.. En zeker ook daarvoor extra betalen oven op mijn al 5euro per kastje???.. Puff.. Gekkenwerk.. En interactief geeft hier ook. VAak problemen.. Dan blijdat ik kastje nog heb.. Misschien tegen die tijd toch overstappen???

Dadam

Interactieve tv is leuk als je Wifi hebt, maar de duizenden op een boot hebben geen wifi en hebben dan een hele dikke databundel nodig. Dus noodgedwongen dan toch maar een kastje huren om Digitenne te ontvangen.

André

Gewoon canal digitaal satelliet nemen ben je van alles af kan je overal in europa hd ontvangen ideaal en zenders zat

Rob Bakker - 1953

Idd zeer content met Canal Digitaal. En dmv een insteektuner in mijn settopbox een Digitenne T en straks T2 signaal er bij. #beneengelukkigmens…

norman - prive

Ik moet nu ook een nieuw kastje huren, omdat wij in Groningen overgaan op het nieuwe digitenne, (1 oktober heb ik begrepen), betekend het nu dat wij in Groningen vanaf 1 oktober alleen nog maar het nieuwe signal ontvangen, of blijft het oude signal nog tot 2020?

Jacqueline

Ik heb mijn kastje netjes omgeruild en heb nu helemaal geen ontvangst meer. ??

Hans Anders

Echt belachelijk dit.
Dat ze iets aan de kwaliteit van digitenne gaan doen, kan ik me eigen wel voorstellen, want ik stoor mijn eigen daar al jaren aan.
Maargoed, dat even buiten beschouwing gelaten.
Ik heb digitenne op mijn boot met een C1 insteekmodule. Dit speciaal aangeschaft om geen extra afstandbediening, draden en stopcontacten in het zicht te hoeven hebben.
Hoe willen ze dit gaan oplossen dan, niet dus….
Ik zeg nu al dat ook deze keuze KPN HEEL VEEL leden gaat kosten en misschien wel de doodsteek van het hele digitenne tijdperk. Of ze moeten de abonnementskosten flink gaan verlagen om zo nog een bepaalde doelgroep te kunnen beïnvloeden. Ik kap er in ieder geval mee.

Erik

Ik denk, weet wel zeker, dat bij de omschakeling inderdaad het oude signaal verdwijnt, is toch veelste duur om digitenne 1 en 2 te blijven uitzenden lijkt mij en daar is de bandbreedte ook niet voor aanwezig. Volgens mij is Jacqueline hierboven mij iets te snel overgestapt, het gaat pas 1 oktober beginnen met Digitenne 2 in de Noordelijke provincies. Het canal digital alternatief is leuk als je een automatisch draaiend systeem hebt op een boot of een offset schoteltje kwijt kunt. Wel is het zo dat er met de komst van Technisat Multisat antenne met een schoteltje van maar 40 cm op een blindscan van de Hotbird, Astra 1,2 en 3 al free to air al een 900+ beschikbaar tv kanalen beschikbaar zijn.. toch iets om over na te denken (?) Beste van Nederland tvzender zit er sws altijd al bij..de vraag is of Canal Digital geschikte ontvangers blindscan functie hebben, dat weet ik niet, zonder dat is het inregelen geen doen van al die satkanalen…

Gert

De laatste dagen van DVBT DVBT2
Kan nu mijn lenco lcd tv in de caravan weg doen , kosten €199,00
Ik kijk wel via 4g internet…

Boi

Dus ik kan gelijk 2 nieuwe TV’s aanschaffen want ik heb TV’s met ingebouwde digitene ontvanger, en de TV’s kan ik niet opwaarderen naar dvb-t2.
Bedankt KPN!

Kok

Omruilen wordt dit genoemd. Jaaaaaa maar bij meer als één ontvanger omruilen gaat het wel 5 euro per maand extra kosten. Telefonische wordt daar op gereageerd met “KPN moet de kastjes ook inkopen” .
Wat een prima service van KPN !!
KPN hoe lang wordt Digitenne nog in de lucht gehouden ?

ANdre - Digitenne

Nieuwe Digitenne is geen verbetering. RTL4 is in elk geval veel slechter en heb nu deze week al veel storing. En de EPG is een stuk onhandiger an op de oude digitenne. Kwaliteit zegt me niets..vreemd geneog luister ik meer TV dan dat ik echt kijk. Dus een haniger EPG waar je door heen kun bladeren en van Nr1 ook door kunt nar Nr30 ipv 30 keer te moeten killikken om daar te komen was veel handiger geweest.
Nieuw is niet altijd beter..vaak niet zelfs.

Marijke van Heusden

Sinds gisteren een nieuwe Digitenne ontvanger aangesloten met HDMI. Goed beeld, dus dat is fijn. Ook de gids vind ik overzichtelijker geworden. De nieuwe afstandsbediening zou de mogelijkheid bieden om het beeld stil te zetten en om vooruit of achteruit te spoelen. Althans die knopjes zitten erop. Dit lukt dus niet. Kunt u me zeggen waarom?

Hendrik Jan de Snaijer

Mag ik het pure diefstal noemen, gestart als Digitenne met koopkastjes en of insteekkaarten en nu huur je voor 1 toestel.
Wat je meer verlangt, daar moet de beurs voor worden opengetrokken.
Pure diefstal.
Gooi je kastjes maar weg en de insteekmodules kan ook in de kliko.
Schande KPN, je naam onwaardig.

Joop Solleveld - prive

het is een vreselijk omslachtig gedoe
de smartcard werkt opeen niet meer na hem een keer eruit gehaald te hebben voor het card nr te lezen /noteren
en nu het kastje krijg je weer een HDMI kabel adapter en A B
neemt allemaal weer ruimte in extra electra en zie het maar weg te werken
voor een net gezicht
als het eenmaal geinstalleerd is dan NOG geen H D tv want dat is pas volgend jaar Mei regio Zuid Holland
het is alles behalve klant vriendelijk en dan moet je voor een een 2 e kastje
nog een 5 euro p maand betalen is 60 euro p jaar
ik hoor uit het Noorden al klachten dat het beeld nu nog niet optimaal is
reden tot verder vrezen dus

Joop Solleveld - prive

De Smart insteek card die ik al een tijd gebruik is reuze handig
achter in de tv geen kabels snoeren en afstand bediening extra
waarom niet gelijk een vervangende card uitbrengen
met een beetje technisch inzicht had dit gewoon gekund
We leven in een tijd met moderne geavanceerde technieken
kennelijk geldt dit niet bij KPN
dit kastje is gewoon een kale ontvangen met geen optie,s
zo goedkoop mogelijk
hieruit blijkt dat heel deze verandering vrij onvoorbereid van start is gegaan
het moest allemaal zo snel mogelijk
het is de bedoeling dat Digitenne zeker tot 2030 draait (nieuwe licentie ) vergunning rondom kanaal 21 470 mhz
er zullen nog wel de nodige kinderziekten zijn dus veel sleutelen aan masten
Wat ook niet klopt dat volgende jaar ned 1 2 3 nu free to air op DVBT dan
niet meer te ontvangen zijn de tv moet dan DVBT 2 geschikt zijn
of een decoder HDMI er aan hangen
Het moet allemaal zo van de (R)overheid
de klant i consument is niet belangrijk daar wordt geen rekening mee gehouden
Ik ben benieuwd hoe dit verder verloopt

Tegro

Wat zijn veel mensen toch dom, het gezeik over gratis in combi met kpn interactief.
Dan is het toch gratis je betaal geen kosten voor digitennen maar 5 euro voor huur van het kastje.
Sommige hebben zelfs het kastje verkockt (lekker slim) zit de gene die hem heeft gekockt op jouw kosten tv te kijken.

joop Solleveld - prive

Oude kastjes en ook insteek kaarten werken straks niet meer
Vandaar dat we nieuwe kastjes krijgen die dvbt tv 2 onder steunen
Ik heb er al een ontvangen doet het goed
Alleen nog geen HD ontvangst ? dat komt pas April volgend jaar voor Zuid Holland
Ben zeer benieuwd hoe de ontvangst dan zal zijn
Geduld dus.
Een 2e kastje kost dan 5 euro per maand
Vind ik niet echt klant vriendelijkheid maar goed kpn
Heeft veel kosten met heel die ombouw van al die masten en torens

Boi

Helaas wonen wij op 48km van de mast en dat houdt in dat bij bepaalde weersomstandigheden er 0% ontvangst is, kpn is te beroerd om dat probleem op te lossen met een hulp mast of meer vermogen op de mast voor dit gebied. En toch geld vragen voor de geleverde service. Ik vind het voor een bedrijf dat op wereld niveau nieuwe technieken uitvind schandalig slechte service naar eigen klanten en markt.

R. Meijer

Digitenne levert een achterhoede gevecht. Het aantal abonnees neemt af en met de toenemende uitrol van glasvezel in buitengebieden zal dit nog verder afnemen. De uitrol van DVB-T2 (verplicht door de overheid) kost miljoenen en uiteindelijk zal dat toch betaald moeten worden door een handjevol abonnees. KPN is een commercieel bedrijf en zullen zich afvragen wat het rendement is van investeringen die ze doen. Het heeft m.i. zijn diensten bewezen. We moeten verder kijken naar nieuwe technologien. Omdat de satellieten veel buitenlandse zenders kunnen tonen zal dat voorlopig wel blijven bestaan alleen zit je dan met zo’n lelijke schotel. 4 en 5G zou het mooiste zijn.

Dirk van Haaren

Ben in het bezit van 3 digitenne ontvangers waarvan een met een harde schijf voor het opnemen van programma’s.
Alle 3 gekocht dus in eigendom en straks rijp voor het vuil. Kapitaalvernietiging heet dat. Van enige compensatie is geen sprake
Krijg straks nieuwe ontvangers voor elk een extra € 5 per maand zonder enige vorm van een opname mogelijkheid. Minder mogelijkheden voor meer geld.

Is dit de KPN service? Dit had KPN toch voortijdig kunnen zien aankomen en daar op in kunnen spelen? Dus KPN hoe nu verder.

joop Solleveld - prive

In antwoord op reageerders
Laten we niet voortdurend negatief blijven over digitenne
straks HD ontvangst met mogelijk ook Hd Geluid
Ze timmeren welaan de weg ook al is het laat
laten we kijken hoe dit uitpakt als het er is
Dat je voor een 2 e kastje nog eens 5 euro pm moet betalen ben ik het ook niet mee eens
je kan daar over protesteren bij de KPN desk
verder brengt deze operatie veel kosten met zich mee
ombouw van alla masten en torens installatie.s
Het is niet niks
Alleen is men er wel erg laat mee want op de kabel kijkt bijna iedereen al HD Tv en zelfs Ultra HD tot 4 k
dus

Dirk van Haaren

Joop Solleveld, ik was tevreden met hetgeen hier staat aan ontvangers. Als door welke omstandigheid dan ook van hogeraf e.e.a. veranderd moet worden dan dient daar iets fatsoenlijks tegenover staan. Op z’n minst een gelijkwaardige mogelijkheid met een mogelijke compensatie van de oude apparartuur.
Er zijn nu 3 nieuwe type ontvangers welke je ontvangt is niet bekend er over te communiceren. M.a.w. wat men krijgt is een verrassing.
Wij zijn i.v.m. afstand afhankelijk van een schotel of digitenne en zo zullen er vele zijn. Enige attentheid van welke kant dan ook had toch wel op zijn plaats geweest.

joop Solleveld - prive

Ja zeker helemaal mee eens
zo is het ook er ontbreekt klant vriendelijkheid en daar kamp ik ook mee
ik ga nog wel eens bellen met kpn over dat 2e kastje wat ik nog niet heb
pas volgend jaar april ik vind dan ze 2 kastjes gratis moeten geven
zeker voor klanten die al jaren bij KPN zitten
Ik ben daar nog niet over uit gesproken

maar wat ook speelt is dan Ned 1 2 3 en regio wat nu vrij te ontvangen is straks met dvbt 2 tv niet meer op dvbt te ontvangen is
dus wel free to air maar die mensen die geen digitenne willen
moeten een decoder kopen die voor dvbt 2 tv geschikt is
of een nieuwe tv die dvbt 2 tv is geschikt

dus ook zij worden opkosten gejaagt
dit is te danken aan de (R)overheid die de huidige band voor mobiele communicatie wil gebruiken
kan KPN niets aan doen zij moeten maar schikken anders geen licentie meer
Ik heb niets met de overheid het is een zooitje ze jagen het volk alleen maar op kosten en ongemak

A. Korsten

KPN is een zeer onbeschoft beleid aan het voeren. Ik heb eigen apparaten, deze mak ik van kpn weggooien en armoedige flutkastjes gaan huren voor €5 per maand. Kastje heeft een waarde van minder dan €50. Schandelijk gewoon, maar ze niet voor niets de naam koninklijk. Massaal opzeggen dat kpn.

joop Solleveld - privé

Ben het eens dat dit geen klant vriendelijkheid is
Dit kan beter
Maar vergeet niet dat deze operatie veel kosten met zich mee brengt waar wij op deze manier aan bijdragen
Als we hiermee goede HD tv met prima beeld en geluid krijgen dan wat we nu hebben is het dat wel waard
Maar waarom ze zo laat hiermee zijn begonnen is mij niet duidelijk. Dat kan met die frequentie wissel.te .maken hebben die er ook nog eens bijkomt
Veel werkzaamheden personeels kosten en materieel
Ben er ook niet blij mee maar kan het wel begrijpen
Wat ik hoop dat ze het abonnement tarief niet gaan verhogen
We,zijn begonnen met 7,50 per maand en we,zitten nu al op 15,50 dus,ruim het dubbele.
Maar dat zou het zelfde blijven vraag mij af hoelang dit kosten dekkend is
Als is omgebouwd hoeft er niets meer te gebeuren
Alles wordt computer gestuurd lijkt me
Afgezien van periodiek onderhoud

Erik

Wat het mee te maken heeft dat ze zo laat instappen met HD wat Joop zich afvraagt lijkt mij duidelijk, contractueele verplichtingen natuurlijk. Ik ben in 2003 bij een avond geweest waarin kpn toelichte wat er ging komen op de KPN mast op de Energieweg te Alphen ad Rijn, het digitennnedus. Ik heb mij tien openlijk afgevraagt of er behoefte was voor zoiets als Digitenne en daar werd direct bevestigend op gereageert. We zullen zien hoelang Digitenne 2 het gaat volhouden, denk net zolang als dit nieuwe contract gaat lopen en dan gaat de stekker er definitief uit. Let op mijn woorden.

Joop Solleveld - Prive

Weet het niet zo Kpn heeft licentie tot 2030
Er zijn nogal wat mensen met campers en boten
Zo ook vaste Digitenne gebruikers
En ja. Techniek gaat verder misschien kunnen over een paar jaar volledig tv zien draadloos op de p c
Zonder Digitenne
Maar nu wordt er veel kosten en werk gestoken in HD tv
Dat moet dan toch wel wat jaren draaien
We moeten toch enigszins blij zijn dat het verbetert wordt
Er kunnen klanten opzeggen maar ook bij komen
Dus. Het is gewoon afwachten
We gaan het zien en horen

peter

Ik heb vanaf het begin digitenne gehad.ik was hier wel redelijk tevreden mee.maar de nieuwe zxv 7200 ontvanger is een regelrechte afgang,ik had meerdere regionale zenders geprogrameerd: kan nu niet meer ; ik nam programmas op zowel op video als op dvd recorder. kan nu ook niet meer, ik had meerdere Topfield kastjes voor zowel op de slaapkamer als in de caravan, de laatsten weliswaar zonder insteekkaart dus alleen NPO en regionaal. Ik heb 1 van mijn kastjes inmiddels omgeruild in de KPN winkel maar ik overweeg sterk om hem maar in de ongeopende verpakking maar weer terug te brengen en digitenne helemaal op te zeggen en TV van tele 2 te nemen waar ik reeds internet en bellen van heb.

joop Solleveld - prive

Het nieuwe kastje functioneert goed bij mij
het is zaak goed te laten scannen zodat ie alle zenders pakt
Nu woon ik dicht bij de KPN toren dus prima ontvangst
alleen nog op het oude netwerk dus nog geen HD tv
Maar de ontvangst is nu goed kijken wat het volgend jaar is na de zenderombouw

joop Solleveld - private

Zo net vernomen dat er in Utrecht al begonnen is met testuitzendingen HD TV 1080
op een vrij kanaal
nou zou graag eens een kijkje willen nemen

Dini

Sinds nieuwe kastje van digitenne gaat de tv elke avond een keer uit, erg irritant hoe lossen we dat op? geef mij die kaart maar geen draden veel makkelijker.

joop Solleveld - prive

Mvr Dini
Het kaartje was inderdaad makkelijker dit komt misschien weer terug
Maar nu antenne ?. Goed richten en. De hele scan laten doen. Hij laat het aantal zenders zien tv en radio
Dan als het klaar is o k drukken en afsluiten
De zenders staan er dan in
Antenne. Snoer vrij van stroom draden houden
Weet niet waar u woont. Maar dam moet het werken suczeven !!

joop Solleveld - prive

Hoe het verder zit
op een dvb-t tv kan je zonder kastje of tuner ned 1 2 3 en regio zenders
zo ontvangen dus free to air

Nu het dadelijk dvb-t 2 wordt kan dat niet meer
dus dan wordt men genoodzaakt een dvbt-2 tuner of digitenne kastje te hebben
Er is dan geen sprake meer van free to air tv
of men moet een nieuwe tv kopen die dvb-t 2 kan ontvangen
dus hoe het ook zij er komen altijd weer kosten bij

A. Korsten

Kpn is echt een waardeloos en schofterig bedrijf. Gisteren met ze gebeld en een arrogante kwal aan de lijn gehad. Deze staat achter wat hij het beleid van kpn vindt. Dat het pure opkichting is vindt hij verwerpelijk. Overigens heb ik e.e.a. uitgezocht, maar dat andere apparatuur nodig is vanwege regelgeving is niet waar. Hier liegt kpn zijn klanten voor. Ik zou zeggen, massaal kpn opzeggen. Te duur en niet meer de beste kwaliteit.

Dirk van Haaren - De heer

Het bericht lezend van A.Korsten is dit een mogelijk item voor Kassa of Radar

joop S - privé

Ja de meningen zijn verdeeld
Ik ben laatst nog netjes te woord gestaan door kpn helpdesk medewerker. Met wel een luisterend oor
Kreeg zelfs nog een antenne toegestuurd gratis die ik niet eens nodig heb plus een cadeau bon omdat ik al jaren klant ben
Het ligt er maar net aan wie je treft
Hoe het ook zij het is een omschakeling dat. HD gebeuren
Kpn moet over op andere frequenties in 400 mhz band
Anders geen licentie meer. De huidige band wil de overheid voor 5 G gunnen en ander mobiel verkeer
En dat brengt veel kosten met zich mee
Zolang de,kwaliteit maar beter wordt met HD tv
En vandaar dat het 2e kastje 5 euro p maand. Kost
Dat maakt het kosten dekkend lijkt mij

J Terol - Terol

Wij varen op een binnenvaartschip en hebben vanaf 2005 digitenne zelfs al enkele jaren de insteekkaarten gemakkelijk geen overbodige rommel en in de stuurhut boven heel makkelijk omdat we een zakkende stuurhut hebben . Nu weer die kastjes met weer een afstandbediening erbij en voor 1 kastje moeten we nu huur betalen terwijl we ze gekocht hebben. We varen door het hele land en hadden overal goed beeld en alle zenders,nu niet alle zenders meer en soms blijft het beeld vaststaan of stotterd dat is echt geen kijken. Dus deze nieuwe kasten zijn waardeloos.

joop S - prive

Mh T

Wij hebben hier nog geen HD tv zuid holland
Wel dat nieuwe kastje
Ik zit dicht bij de zend toren. Goed beeld
Kijken hoe het gaat worden straks met HD TV
in u geval. Gewoon declameren bij KPN.
Moet goed zijn. Ze Zijn nog steeds bezig met bijstellingen
Dus afwachten tot het helemaal klaar is
Jammer dat die kaarten er uit gaan
Nu weer meer gedoe met draad en AB

Boi

Hier op Terschelling nog niks gemerkt, alleen dat bij bepaald weer soort het signaal nog steeds wegvalt. Dus er zal hier wel geen verbetering optreden.

Als KPN een beetje ballen had, zouden ze wel zo’n insteekkaart voor TV gemaakt hebben zodat je geen nieuwe TV of ontvangst kastje moet kopen om nog gratis naar NED1/2/3 te kunnen kijken.

Dirk van Haaren - De heer

Dankzij de omschakeling van de KPN morgen eens kijken voor een schotel bij CANAL DIGITAL.
Heb begrepen na info dat het mogelijk 2 á 3 jaar gaat duren voor er hier glasvezel wordt aangelegd en de kosten zijn nog niet bekend.

Heb wel een nieuwe ontvanger aangesloten dat wel goed beeld geeft de andere zit nog in de doos. Moet wel voor 21 jan een schotel hebben aangesloten of anders het 2e kastje.

joop S - privé

Antwoord op Boi
Voor ned 1 tot 3 heb je nog insteek card noch kastje nodig
Dit Zijn vrije zenders

Maar als met die ombouw dvbt dvbt2 wordt
Moet je wel een decoder hebben die dvbt2 kan ontvangen of een nieuwe tv ? die dit ontvangt
Dit heeft helemaal even niets te maken met digitenne
De,frequenties worden gewijzigd geen 700mhz,meer
Maar rond 400 mhz. Kanaal 21 met een compressie
Ik ben het nog steeds aan het uitvogelen
Maar jullie hebben wel al HD,tv hoe is het beeld over het algemeen? Moet nu toch stukken scherper zijn
Ze moeten op Terschelling ook een steun mast neer zetten dan is de ontvangst ? daar ook stabiel

Boi

Nee, hier gewoon oud signaal nog

joop S - privé

Ik dacht dat het noorden al was omgeschakeld
Daar zijn in Oktober al begonnen
Of ze zijn nog bezig

Boi

Wij zitten op de mast in Leeuwarden, zo’n 48km afstand zonder beduidende hoge bouwwerken of dergelijks. Niet te merken dat dvbt niet meer zend. Zit hier wel met een 2mtr antenne met 2x1mtr spiegel en versterker.

joop S - prive

Even duidelijk. Je hebt toch ontvangst
Ik snap het niet helemaal. Je hebt digitenne
Waarom 2 meter antenne

Als de ontvangst niet goed iser een steunmast bij.48 km is voor. Digitale ontvangst nowAl ver weg

Boi

Yep die antenne is nodig om zo goed mogelijk ontvangst te hebben met digitene. En nee er staat geen steunmast tussen Leeuwarden en Terschelling of op Terschelling. Zonder zo een dikke antenne ontvang je in onze wijk geen hoogwaardig stabiel signaal. Op sommige plekken ontvang je zelfs een redelijk signaal met de meegeleverde digitene antenne maar er zijn ook plekken waar je zonder 8mtr mast geen ontvangst hebt.

joopS - prive

Ja dat is waardeloos
Gewoon klacht indienen bellen
Je betaald er voor
Zij moeten het probleem oplossen en voor goede dekking zorgen
Het is triestig. Veel succes

Dirk van Haaren - De heer

Wij hebben 3 ontvangers waarvan een met harde schijf van Topfield. Middels de nieuwe ontvangers is dat niet mee mogelijk
Heb vanochtend eens gebeld naar een leverancier van Topfield met de vraag of er iets in ontwikkeling is waardoor opnemen weer mogelijk wordt en dat is er niet. Er is geen enkele mogelijkheid omdat KPN alles in eigen hand wilt houden.

KPN gebeld en ook daar is niets bekend over zo’n ontwikkeling. KPN geeft of onvoldoende info over een eventuele ontwikkeling of die is er niet.

Contact met de verantwoordelijke afdeling is afgeschermd en dat voor zo’n bedrijf met minimaal digitale 200.000 klanten een zeer verwerpelijke zaak n zeer klant onvriendelijk.

Zuiderling

tja…. gebruiken digitenne met ci module thuis en op de boot.
Moet nu dus zo’n lelijke box bij de tv zetten, krijg dubbele afstandsbediening en op de boot is alleen 12v…. dus kan ik niks met een kastje…….

Ik wil wel abonnee blijven maar wordt eigenlijk onmogelijk gemaakt door KPN…..

Snap je niet dat ze die hele licentie niet meteen hebben laten verlopen…… zo wordt digitenne echt waardeloos.

joop S

Zuiderling

Het kastje kun je rechtstreeks aansluiten op de accu
De, ingang is 12, volt
Daar is rekening mee gehouden. Het tenslotte mobiele tv
De,losse. Adapter die is voor als je thuis op het net gebruikt
Verder ja dat kastje is maar klein kun je op z.n kant zetten
En de afstandsbediening. Ja die insteek card was makkelijker maar we krijgen dan wel HD tv ? eindelijk
Dus beter beeld dan nu

Je zal wel een stukje 2 aderige snoer moeten kopen
Met een passend stekkertje voor het kastje voeding 12,volt
Om dit verder op de accu aan te sluiten
Dan kun je gewoon op de boot tv zien. Geen probleem

joop S

Nee digitenne wordt niet waardeloos
Het komt allemaal goed
Kastje hebben een 12 Volt voeding ingang
Adapter 220 volt is voor thuis gebr

joop S

Nee digitenne wordt niet waardeloos
Het komt allemaal goed
Kastje hebben een 12 Volt voeding ingang
Dus voor mobiel gebruik
Adapter 220 volt is voor thuis gebruik wordt mee geleverd
Het Kastje heeft ook voordelen. Want je kunt de radio zenders via. Luidspreker boxen afspelen
Als je het kastje op zijn kant zet is ie minder zichtbaar
Bij mij werkt het tot. Tevredenheid
Alleen heb ik nog geen HD tv dat komt pas in de zomer
Gezien de uitrol. Zender ombouw toren.

W.punt

Wij verhuizen 25 januari naar giekerk in Friesland wij woonden in Heemskerk maar van vervanging hebben we nog niks gehoord van KPN.

joop - prove

Groningen en Drenthe is al omgezet naar Hd tv
Friesland weet ik niet kunt u zien op website kpn

Boi

Hier op Terschelling(mast Leeuwarden) is nog alles bij het oude.

joop S - prive

Ja dan beginnen ze daar later aan
Er,is op website een uitrol schema
Groningen en Drenthe waren als eerste

J Terol

Wij hadden al een keer een bericht geschreven maar nu hadden we laatst dat ik bij mijn ouders was op visite en mijn man gewoon aan boord was hij ging mij bellen en de tv en de digitenne was uit want hij luisterde naar de radio en toen we contact hadden met de telefoon ging vanzelf de tv aan hij zette hem uit maar ging toch gewoon weer uit zijn eigen aan.
Wij hebben alles LED licht met afstandbediening boven de tv onder de hangkastjes van het weekend een nieuwe opgehangen nu is het zo dat als we een andere zender kiezen gaat het licht vanzelf op alle kleuren knipperen.

Wij vragen ons wel af ik heb een ICD wat kan daar nu mee gebeuren met dit digitennekastje.

joop s - privé

Dit is wel een heel apart. Spookachtig probleem
Zou ik zo gauw geen antwoord op weten
Heeft met bepaalde golven te maken
Ik heb dit nog nooit eerder gehoord
Het kastje kan een idc beïnvloeden en andersom
Is dit al. HD ,tv ??

Boi

Mijn vrouw gaat dit morgen voorleggen bij haar EHBO kader docenten groep, want dit is wel een heel serieus probleem.
We laten het jullie van de week weten.

joop S - privé

Ja, ik hoor. Het
Best nieuwsgierig .
Is,dit allemaal sinds dien dit kastje?
Heel merkwaardig
Maar. Dit kastje heeft bepaalde software
Het is ook anders en straks bij de omzet is,de frequentie van digitenne rond. De 500 mhz
De,700 mhz wordt gebruikt voor. G 5 doelen
Ik ben benieuwd hoe het nieuwe beeld zal zijn in HD
Komend. Voorjaar
Tot horens. Joop

Boi

Antwoord op de digitenne vraag.
Je kunt storing krijgen. Hij kan kort even niet werken. Door de codes die erin zitten kan hij niet ontregeld worden. Instellingen kunnen niet veranderd worden.
Het zelfde is bij Icd. Mensen mogen niet door veld van beveiliging poortjes of boven draaiende motor hangen, ontstaat soort spanningsveld. Dat kan ook storing geven. Info die mensen met icd mee krijgen.
Het zal niet gelijk dodelijk zijn, maar oppassen kan geen kwaad.

joopS - privé

Brr. Raar kastje
Gelukkig doet ie het bij mij goed
Ik heb zelf van Coax kabel een antenne gemaakt en ontvang alle,zenders. Tv ? en radio
Nu ben ik benieuwd hoe ie het straks doet als het HD
Tv geworden is misschien weer wat pionieren
Met de antenne ? of hij is gelijk nog mooier. Succes

Gr Joop

J Terol

Ik heb de ICD nu al negen jaar en vanaf september 2018 een nieuwe dus weet wel wat niet mag en kan maar toen we de insteekkaarten hadden was er niets aan de hand . Nu met dit nieuwe kastje hebben we deze problemen gekregen en dan de kwaliteit van tv kijken zitten nu vrienden van Amstel te kijken maar er is niets aan al dat gehakkel van het geluid tv kijken voor je plezier doe je niet meer.

JoopS - Prive

Wat is ook al weer een i c d .?
Maar ontvangst
Kan ook kwestie zijn van antenne eens verzetten draaien
Zelf heb ik een draad antenne gemaakt van Coax kabel
Goed afgeschermde plug in het kastje
Kabel na 50 cm mantel strippen en van de geïsoleerde kern een lus maken
Deze horizontaal laten hangen
Nu heb ik op alle zenders 100% signaal
Ook radio zenders
Die bij geleverde antennes zijn niet zo
En het ligt er ook aan waar je zit
Maar wat experimenten met de antenne kan een beter beeld opleveren
1.5 met coax. Stekker vrouwtje en plakband
Kost weinig
Tot wederhoor joop. DVB-t2 hobbyist en DAB+

Wilma terol - Terol

Sorry voor de late reactie maar een ICD is op de gemakkelijkste manier uitgelegd een ingebracht klein apparaatje dat de zelfde dingen doet als een defibrillator.
En de antenne draaien heeft geen zin hebben een vaste buitenatenne en als we varen veranderd hij iedere keer.

JoopS - Privé

Ja begrijp het ja
Maar de ontvangst zal beter moeten gaan worden
Men is steeds bezig.
Komt eens goed
Succes j s

Jan

Sinds 12 febr hebben wij DVB-T2 Hevc. Had receiver Strong SRT 8211 klaar staan.

Doet het wel, maaaarrrr….is niet stabiel te krijgen. Ene moment prachtig beeld, dan weer opeens “geen signaal” en/of stilstaand beeld c.q. flapperen. Versterkertje helpt niet

Heb de Strong helaas moeten retourneren aan Bol.com.

Bedankt NPO+KPN jullie winnen bandbreedte maar ik zit nu zonder TV (niet dat ik aan die bagger veel mis dus er valt heel goed mee te leven)

joop - privé

Gelezen
Maar kpn levert toch een huur tuner Rebox. Dat nieuwe
Kleine kastje. Krijg je gratis bij je abonnement
Ik heb dit kastje al. Alleen nog geen dvbt 2
Dat komt nog en dan ben ik benieuwd hoe het beeld en geluid dan is
Nu heb ik goed beeld. Na veel ge experimenteert te hebben
Met mijn antenne
Verder maar afwachten wanneer dvbt 2 tv hier is

paul

Kan ik mijn digitenne Smartkaart nog gebruiken? Of moet deze ook worden vernieuwd?

joop S - privé

Nee als,de Smart card er,uit geweest is,doet ie het niet meer en moet je dat kpn kastje hebben
Kpn bellen en. Vragen voor kastje
De smart card moet je dan terug sturen
Dus omruilen v dat kastje. Dat sturen ze dan naar je op.

Meike

Ik heb een gloednieuwe UHD tv met ingebouwde dvb-t2 tuner en een losse dvb-t2 antenne. Tot 11 februari prima de FTA zenders via de losse dvb-t1 tuner. Nu na de omzetting naar t2 zijn er geen zenders meer te vinden. Al meerdere malen alles gescand. En als FTA kijker geen klant van KPN, al lees ik dat de ondersteuning voor betalende klanten ook niet optimaal is.
Ik baal flink en hoop op de gouden tip.

joop S - prive

Ja gelezen
En je hebt ok het nieuwe kastje van KPN gehad?
dat moet je wel hebben voor commercieele zenders kun je aanvragen bij KPN
is er al DVB 2 Tv daar operationeel ? weet niet waar je zit
als je een ingebouwde DVB t2 tuner ingebouwd hebt zitten
Dan moet je de FTA zenders zo kunnen pakken laat de tv scannen
met antenne aangesloten op de antenne bus
Mits DVBt2 al operationeel is he in het woon gebied.
dan moet die die zenders zo op zoeken
Druk op Menu zenders zoeken
en dan moet dit gewoon lukken

Meike

Geen nieuw kastje gehad want kijk free to air. Alleen NPO 1-2-3 en TV Oost. Zit iets ten zuiden van Deventer.
Dvb-T1 is uit de lucht en de omzetting is in de nacht van 11-12 februari gedaan hier dus hij zou operationeel moeten zijn. Gewoon scannen dacht ik inderdaad, op de juiste ingang, maar niks.

JoopS - prive

Nou dat is raar ik zou morgen even KPN bellen
Dan val je onder de KPN toren Markelo
Ik weet of die al gedaan is of ze al zover zijn
hij laat helemaal geen zender zien ?
Antenne goed aangesloten en neer gezet?
In het TV menu zijn div zoek instellingen mogelijk hoor
en het kan ook zijn omdat het HEVC compressie is
dat je misschien toch dat kastje nodig zal hebben want dat is gecodeerd
kijk nog eens even zou ik zeggen en anders morgen even bellen
kpn 0800 0402 is gratis

tot horen susczeven Joop S

Boi

Hier krijgen we vanaf 25 febr dvb-t2 maar nu al stuitert het oude signaal.

Is er trouwens een CI module verkrijgbaar om de TV om te “bouwen” om dvb-t2 te kunnen ontvangen? Heb wel al een combi sateliet – terrestial ontvanger die dvb-t2 aan kan maar zou makkelijker zijn als er een CI module in de tv kan.

joop s - prive

Beste is gewoon kpn met abonnement
Dat weet je zeker dat je alles hebt

Boi

Nee ik betaal niet om naar 1,2 en heel soms naar 3 te kijken.

joop a - privé

Ja
Dan alleen een los dvb t 2 los ontvangertje
Dan kijk je gratis. De vrije zenders

Meike

Probleem gevonden: de antenne krijgt geen spanning meer van de tuner en ook niet van de tv. Een losse powerinserter zou het moeten oplossen.

joop S - prive

Ik heb het gelezen
Ik zal je zeggen ik kijk met een zelfgemaakte draad antenne
Gestripte. Coax kabel van 60 cm
Ik heb prima beeld op alle zenders.
Die kpn antennes is niet alles
Geen power gedoe.
De draad ( kern coax) met een ant stekker
Aangesloten op antenne ingang van het kastje
Werkt prima je moet de draad ca 50 cm
Wel een beetje richten idee
Maar goed heb je al beeld? En zo ja,is het beter dan
Voorheen ? tot horens

Meike

Ga ik proberen, heb nog wel wat Coax en een stekker liggen.
Ik heb nog geen power inserter gekocht dus geen beeld nog.

joop s - prive

Ja. Okay succes ik hoor het wel

Gr Joop

joop S - prive

laat ,maar weten als je beeld krijgt
Leg de gestripte coax uit en hang deze als een antenne op
en laat dan de TV scannen zoeken op een gegeven ogenblik heb je beeld.
coax met stekker goed aansluiten denk aan kern en masa
Anders werkt het niet
Ik ben ben benieuwd je moet dan beter beeld hebben dan voorheen
want het is jnu bij jou HD
ik hoor het

gr joop

joop S

Het gaat goedkomen zonder strijd overwinning
met proberen en experimenteren komt er eens beeld
ik heb zo zelf ook wat af gezocht
voor mij is dit meer een hobby techniek .tv dab radio computer
muziek licht en geluid
tot wederhoren Joop

Meike

Wat humoristisch. Met een antenne van twee ijzeren blikjes en coaxkabel hebben we nu uitstekend beeld. Tientallen gecodeerde zenders die de oude antenne niet ontving.
Wel hebben we nu TV Gelderland en Flevoland terwijl TV Oost en Drenthe zwart blijven. Straks nog wat met de instellingen spelen.

joop S - privé

Zie nou wel. Dat het met coax ook kan
Vaak nog beter ook
Is,het beeld nu ook beter dan voorheen???
Je hebt nu H D kwaliteit
Goed hs. Ja,het blijft leuk hobbyen met digitenne
Ik hoor het. Wel weer

Meike

Haarscherp!

joopp - prive

Zo. Dat is goed bericht
Dat ga ik dan ook nog krijgen
Je kan nu je beeld hebt proberen de draad antenne op te hangen op de beste geschikte plaats
Zelf heb ik van de coax kern na,45 cm kabel
50 cm gestript en van alleen de kern een lus gemaakt
Deze op gehangen. Na veel zoeken alle zenders 100% signaal uitslag.
Ik moet kijken hoe het straks na vernieuwing is
Is het dan nog zo en nog beter beeld
Dan ben ik dik tevreden
Dus,afwachten
Bij jou werkt het nu al tenminste
Mocht er nog nieuws zijn.dan hoor ik wel

Groet Joop Denhaag

Gr Joop

Johan Hoenzadriel - Dhr

wij hebben de omruil gedaan met de ontvangers. eerst hadden we een kaart in de tv nu een kastje erbij met de nodige draden. helaas. Maar de ontvangst is niet erg best, ondanks dat het blokje antenne signaal 100 % aangeeft. beetje raar. zelfs duitse zenders kunnen we beter ontvangen dan de nederlandse zenders. ik weet het niet wat te doen. Wij zitten in Hoenzadriel (oost bommelerwaard) ik hoor graag reacties die tot een oplossing leiden.

Dirk van Haaren - De heer

We hebben het nu een paar weken maar een verbetering van beeld is niet opvallend en de kastjes hebben kuren. Moet ze af en toe stroomloos zetten en daarna weer inschakelen. Maar ja wat wil je ook voor dat geld. Hoop gauw op glasvezel.

joop S - Prive

ja gelezen voorlopig niets doen gezien de locatie
je kan hoogstens de antenne wat verdraaien
ze zijn thans bij toren lelystad en Markelo denk ik
vandaar dat de ontvangst nog niet al te best is en te zwak
KPN is met de ombouw van masten en torens bezig dus de uitrol
zie ook het kaartje op de site
het komt in ieder geval goed want ik hoor van een ander dat het beeld vlijm scherp is
Bommelerwaard val onder toren Lopik IJsselstein
die komt pas medio april mei aan bod
dus nog even geduld

joop S - Prive

ja dat kastje heb ik ook al gehad en aangesloten en een coax draad antenne zelf gefabriceerd werkt prima
maar ik heb nog het oude signaal en alle zenders 100 %
Maar ook bij u wordt het beter ze zijn bezig en er zullen wat kinderziektes zijn die moeten worden opgeheven
heeft allemaal wat tijd nodig maar dan hebben we dadelijk ook HD tv

Hein

Ontdekken net dat we geen signaal meer krijgen. Hebben digitenne en kijken al jaren alleen npo1,2,3 en tv fryslan. Meer hoeft niet. Is dit nu niet meer mogelijk?

Bii

Hier hetzelfde, sinds gisteren geen signaal meer. Ook het nieuwe kastje met dvb-t2 ontvangt niets meer.

joop S - privé

Als,u een kastje heeft ontvangen dus,nieuw kastje
Moet u die met de kabel op de tv aansluiten
Hd kabel of de scart kabel met de tulp stekkers als u geen tv heeft met hdmi ingang
Ook de antenne op het kastje aansluiten
Vervolgens de tv menu op hdmi zetten of video input
Dan het kastje met de afstandsbediening laten scannen
U ziet dan een menu. Kies,uitgebreid kanalen zoeken
En dan pakt deze,ned 1 2 3. En de regionale zenders
Dit moet gewoon lukken. U moet wel dit kastje hebben van digitenne of anders een losse dvb t 2 decoder voor ontvangst
Indien u nog een oudere tv heeft
Bij de,aller nieuwste tv heeft u voor ned 1 2 3 geen decoder nodig omdat die tv .s,al dvb t 2,zijn voorbereidt

joop s - privé

Ja,dan even kpn bellen ? is 0800 nummer is gratis
Heeft u het kastje lang scannen. Zoeken?
Via het menu kastje met adapter aangesloten
Alles nog. Eens goed na controleren

Boi

We kijken al 6 maanden met het nieuwe kastje, sateliet + dvb- t2. Na opnieuw scannen hebven we meer als 80 zenders ook de nederlandse vrije zenders maar 0 signaal. Hij ziet 1 2 3 en omroep friesland maar 0 signaal. Duitse zenders gaan gewoon open op bijna 100%

joop S - prive

Kpn helpdesk. Tel 0800 04 02
Dat is het juiste nummer
Hele avond ook bereikbaar

Erg vreemd dat er geen signaal is
Kan ook een storing zijn in de mast of toren

Boi

Lijkt erop of de zender gewoon uit staat

joop s - privé

Ja klopt. Hij is,vandaag pas,omgezet
Komt goed. Kpn maar even bellen O800 04 02
Of 02 04
Voor informatie

Boi

Net met kpn digitene gebeld en free to air is niet meer mogelijk, je kan alleen nog maar signaal ontvangen als je een abonnement kaart van hun of een andere aanbieder hebt.

Ik ga dus gewoon gratis kijken via npo-start.

Jammer van mijn geld dat ik een combo ontvanger heb gekocht. De KPN kan wat mij betreft in hun ……. Telefoon ook opgezegd bij ze.

joop S - prive

Als je een los decodertje koopt voor een paar tientjes
Voor dvbt2. Hevc geschikt kun je gewoon de free to air ontvangen. Heb je verder niets te maken met kpn
Dat is erg simpel

Kijk maar eens,bij conrad.nl

Succes

joop S - prive

Voor paar tientjes hen je een decodertje
Kun alle free to air. Zo ontvangen
Dan heb je niets met Kpn te maken
Kijk op conrad. .nl

Gr succes

Boi

Dit is mijn ontvanger:
https://www.deschotelshop.nl/satelliet-ontvangers/edision-piccollo-3in1-combo-digitale-ontvanger
Daar ligt het dus niet aan.

Als Antenne heb ik nog steeds:
https://www.konigelectronic.com/nl/televisie/antennes/dvb-tt2-buitenantenne-13-db-uhf-56018983
maar dan de oude 18,5dB uitvoering(ietsje groter dus) met een mast verzamelversterker(tv + radio) en aparte voeding/splitter. Werkt perfect maar nu dus sinds maandag nacht niet meer.

0dB ontvangst op dvb-t2 sinds maandag nacht, laat ik hem op Duitsland zoeken dan heb ik gewoon tientallen zenders binnen.

Dus waarom ik hier niets meer ontvang weet ik niet.
En waarom de dame van kpn-digitene tegen mij zegt dat free-to-air niet meer mogelijk is en dat het alleen werkt met een kaart + abo is mij dus nu ook geheel onduidelijk.

Kijken via NPO-start app en naar TV casten werkt perfect
Gewoon strak HD kwaliteit

Meijer

In de leeuwander courant op internet staat dat free to air kijkers wel een kastje kunnen kopen voor enkele tientjes . En bij de kpn winkel zeggen ze alleen maar een ontvanger/kastje met abonnement te mogen verkopen terwijl 123 alarm zenders zijn die gratis te moeten ontvangen zijn. Persoonlijk kijk ik nooit/weinig tv dus ik wil geen abonnement.

Matt

Helaas zijn de zenders voor de nieuwe DVB-T standaard minder sterk. Hier van aluminiumfolie een dipoolantenne gemaakt met reflector. Stotterend en geblokt beeld terwijl ik de zendmast kan zien vanaf het dak. Als de ontvangst goed is echt supermooi beeld. Hopelijk gaat het zendvermogen nog iets omhoog, anders zul je een richtantenne moeten aanschaffen.

Vervelend is vooral de twijfel of ontvangstapparatuur de nieuwe standaard aankan, terwijl ook alleen de ontvangst zelf slecht kan zijn. Voor mensen die niet technisch onderlegd zijn een uitdaging.

joop S - privé

Joh. Wat een gedoe
We leven in zo technische wereld
Nou zijn hier pas mee begonnen en moeten er nog dingen bijgesteld worden. Kinder ziekte s
Wij komen hier pas juni aan de beurt het westen
Ik zit ook heel dichtbij de zend toren.
Dus afwachten
Nu heb nog normaal goed beeld met mijn zelfgemaakte coax antenne

Boi

Eigenlijk heb ik het wel een beetje gehad met de KPN, ik kan jullie verhalen vertellen dat jullie acuut gaan huilen over fout op fout die de afdeling telecom maakt waardoor mensen(restaurant) 8 weken zonder telefoon zitten door een fout van een KPN medewerker. KPN had 6uur nodig om de fout te kunnen achterhalen en heeft 8 weken nodig om de fout te herstellen.
Zo heb ik meerdere van dit soort zaken meegemaakt en nog lopen.

Als je een nieuwe techniek introduceert op de markt dan mag je op zijn minst verwachten dat het grondig is getest en dat het zo goed als foutloos werkt.
Bij introductie van ISDN, had de KPN al 4jr proef gedraaid in de V.S..
Voordat sms vrij kwam voor het mobiele publiek draaiden ze er zelf al jaren mee. Maar nu lijkt het wel of proefdraaien word gedaan op het moment dat ze het in de markt gooien.
Ik woon op 45km afstand van een zendmast en hier is het signaal zo goed als 0 en als je erover belt dan smeren ze je liever internet TV aan dan eventueel naar het probleem te kijken.

joop S - prive

Ja god ook dat nog
ik kan het mij voorstellen als dan ook nog de telefoon het niet doet
Geen beste reclame voor zo,n bedrijf
Maar ik heb alleen internet van KPN dat doet het prima en digitenne
ik moet geen interactieve tv daar ik graag mobiel wil kunnen zijn
Telefoon heb ik van T mobile Sim only
In welk gebied woont u want dat kan nog wel eens verschillen
Hoe het ook zij de totale uitrol van digitenne is nog in volle gang
en ether ontvangst is geen makkelijke klus
komt erg veel voor kijken
Maar het moet en gaat goed komen

Boi

Waddeneiland

joop S

Ja dan zit u zeker op Texel of Terschelling
Ja,dan zit toch wel een beetje als stiefkindje in uithoek
Qua ontvangst. Maar ze moeten gewoon voor een goede dekking zorgen
Komt wel goed lijkt me

Boi

Dat zou je wel denken, maar zoals ze nu omgaan met xs4all dan weet je wat het nieuwe beleid van KPN is, schijt aan de klant zolang wij maar dik winst maken.

Volgens contract leveren ze zodat ze het veel te dure contract kunnen behouden zonder boetes te krijgen en waar het niet mogelijk is om goede kwaliteit te leveren bieden ze het je aan via de koperleiding, 17,50 p/m en dan kunt u HD tv kijken. Terwijl je vraagt om alleen 1,2,3 en omrop fryslan, free to air kanalen. Volgens KPN is dat niet mogelijk het werkt alleen in samenwerking met een contract.
Jammer
chrome cast kastje en de app npo-start en je kijkt in ieder geval HD 1,2,3 en npo extra gratis.

joop S - privé

En is,het beeld nu goed. Ned 1 2 en 3 in Hd kwaliteit
Beter dan voorheen
Daar ben ik wel benieuwd naar

Kpn levert alleen maar compleet digitenne

Niet apart kasje voor free. To air. Helaas

Tot horens. Gr Joop

Boi

Via cast en de app is het perfect

joop S - prive

Dus goed signaal ? beeld en geluid
Ja dat wordt eens tijd
Ik wacht maar tot het het hier voor elkaar komt
Duurt allemaal wel erg lang die uitrol
Wij zijn als laatste aan de beurt.
Thanks

Boi

Via de app, via digitene nog steeds 0% signaal

Kees Pl

Hallo, wij zijn al vanaf 25-11-2005 in het bezit van (koop) 2 stuks Topfield TF 3000 COT-d + 1 stuks insteekmodul. Conax Smit.
Wij bezitten dus 3 stuks smartcard’s.

Op 5-12-2018 een bericht ontvangen van KPN, over het omschakelen, met als onderwerp: Belangrijk nieuws over Uw Digitenne abbonement.

Hoe gaat dit nu verder.??

Wij wonen onder de rook van Rotterdam.

Gr.

Boi

Je zal zelf contact moeten opnemen met KPN over je smartcards en de nieuwe ontvanger(s) die je nodig hebt, incl de nu verplichte abonnementen voor de smartcards.

Kees Pl

De buren hadden wel een huurkasje en dat is inmiddels vervangen, met giga problemen.

KPN had ook gemeld aan die buren, dat zolang de smartcard’s niet worden verwijderd, je voorlopig nog blijft ontvangen.

Het schijnt onder de rook van Rotterdam nog niet hellemaal lekker te lopen.

joop Solleveld - prive

Rotterdam dat is nog lang niet aan de beurt dat is pas Juni
dat is toren Waalhaven die wordt dan aangepast
tegen die tijd heeft u het kastje al ontvangen en dan moet het werken
Mogen we dan toch wel van uitgaan
de eerste dagen zal het nog wel proefdraaien zijn met de nodige kinder ziekten maar goed

Boi

Wie heeft er nu wel een goed signaal terwijl er alleen een kaart is voor NPO1,2,3 dus geen abonnement op een tv-zenderpakket.

Alleen de vrij zenders(free-to-air) ontvangst?

Ik heb namelijk net te horen gekregen van diverse winkels dat er officieel nu met intrede van DVB-T2 geen vrije zenders meer bestaan, alles is ondergebracht in zender pakketten.

Kees Pl

Het is heden 09-04-2019 nog steeds niet mogelijk, om het formulier op te roepen om te kontakten met KPN.
Om tot wisseling van de kastjes over te gaan.
Ik gebruik het drieletter woord niet maar !!

Boi

Wij hebben een chromecast gekocht en kijken nu npostart op de TV, even een gratis account aangemaakt bij npo en prachtige kwaliteit npo1,2,3. Klein android tabletje voor de besturing van de npostart app en digitene kan het dak op met hun gezeur.

JoopS - prive

Ja verbaast mij niet
Free to air bestaat toch wel met een dvbt2 decoder????
Of wordt je toch verp

JoopS - prive

Ja verbaast mij niet
Free to air bestaat toch wel met een dvbt2 decoder????
Of wordt je toch verplicht om hele digitale digitenne te nemen om Nederland 1 2 en 3. Te kunnen zien?
Ik snap het even niet mee

Maar ik kan me wel. Voorstellen
Ze doen die ombouw naar H D tv. En dan kost erg veel.
Dus willen ze meer abonnementen klanten

Hier is nog geen ombouw pas half Juni
Ben benieuwd succes

Boi

Heb net canaldigitaal bij iemand geïnstalleerd en inderdaad de enigste free to air zender is npo2 en wat internationale zenders zoals cnn.

Maar de standaard NPO 1,2,3 zijn niet meer gratis te ontvangen op NPO2 na wat als calamiteiten kanaal moet werken, niet dat je er iets aan hebt want zonder abonnement van een tv provider kan je het toch niet ontvangen.

Enigste oplossing NPOstart app en een chromecast ontvangertje en dan een gratis NPO login aanmaken en dan kan je dus NPO 1,2,3, + NPO1,2,3 extra + NPO nieuws + NPO politiek gratis kijken. Effe wennen om met de app om te gaan maar daarna perfect.
Wel effe leren dat als iets na 24:00uur start dat je dan de programma’s op gisteren moet zetten en het laatste programma voor 24:00start

joop S - prive

ja het is een zooitje
Ik kreeg een KPN mail dat ze ook nog eens de abonnement prijs gaan verhogen va 15 naar 17 euro per maand per Juni
vreselijk nog meer betalen \
en dan maar zien wat het wordt

Boi

Nou het wonder is geschied.

We hebben weer een andere DVB-T2 antenne geprobeerd.

EN JA WE HEBBEN 100% ONTVANGST.

NPO 1,2,3 in HD kwaliteit.

Deze antenne werkt perfect mits verticaal gepositioneerd.

Funke yagiNX Actieve DVB-T/T2 dakantenne Buiten, Versterking 42dB

Wij zitten op een afstand van 45Km van de zender.
Helaas ontvang je alleen TV geen radio, je kan ook geen splitter gebruiken voor 2 TV’s.

JoopS - 1950

Nou gefeliciteerd maar wat een gedoe met een buiten antenne. Ja geen mast op Texel wat een KPN armoe
Terwijl ik hier met een coax draadje in de kamer alles heb
Heb je ook Digitenne ?
Of alleen maar die Ned 1 2 en 3
Nou de abonnement prijs hebben ze ook weer met 2euro verhoogd
Nou krijgen wij in. Juli HD tv hier
Ben benieuwd
Woon je vlak bij Oudeschild of Hoorn ?
Gr joop

Boi

Terschelling, digitene 1,2,3 geen abonnement verder.

JoopS - Prive

O zo nou eindelijk beeld j
Terschelling daar zijn geen steun masten
Ja dan is de dichtstbijzijnde mast Leeuwarden
denk ik. En dat is best een afstand

Boi

Klopt, 45km maar toch 98 tot 100% signaal

JoopS - Prive

Je bent de verste bewoner van dvbt.2 tv
Over de wadden zee
Met de kamer antenne lukt het niet
Woon je in de buurt van Lies ?
Dat plaatsje ken ik hotel de walvisvaarder
En de Ierse koegelwieck
Mooi gebied met veel natuur en rust

Boi

Is een km of 3 van ons vandaan. Nee met kamer of andere buiten antennes is het 0% ontvangst

JoopS - 1950

Ja dat kan. Zit je net te ver weg
Maar je hebt nu eindelijk goed beeld H D

Geweldig ik wacht het hier af in juli

Gr joop S

Boi

Ik denk dat ze dat nu wel verplicht zijn om het overal perfect te krijgen

joop S - Prive

Ja natuurlijk ik vind dat het al lang genoeg duurt
Maar wel nog even per Juni het abonnement geld verhogen
zo zijn ze dan ook wel weer
Maar ja al met al is het nog goedkoop
want een kabel abonnement is duurder
en ja dit heeft mij altijd wel getrokken expirimenteren met ether ontvangst
zelf de antenne samen stellen
en dan dadelijk HD tv ik ben zeer benieuwd
Van de zomer ga ik een keer naar Terschelling paar dagen in de Koegelwieck of Walvisvaarder
misschien komen we elkaar daar nog eens tegen

Boi

Hier is kabel zelfs goedkoper maar ik wil alleen 1,2,3 kijken. Ja wie weet zien we elkaar wel

G. v.d.Craats

Ik heb al jaren digitenne zonder abonnement, gewoon bij een televisiezaak gekocht toen we via de ouderwetse antenne niet meer ging. In februari jl.ineens geen signaal meer. Met KPN gebeld om een nieuw digitennekastje te kopen, maar dat kon niet, alleen huren.Via via kreeg ik een adres waar ze wel verkocht werden. Heb er een gekocht en aangesloten wat prima ging tot dinsdagavond jl.wel de zenderlijst maar verder geen beeld.. Het is een Xoro HRT 7620 HD DVB-T ontvanger. Kan iemand mij soms verder helpen.Bij voorbaat dank

Boi

Fabrieks reset en opnieuw installeren. Wel een goede dvb-t2 buiten antenne en goed uitgericht?

Joop - Privé

Je moet een kastje hebben dvbt 2. hevc. 265.
Voor het ontvangen van het nieuwe dvbt 2 signaal. H D
Voor ontvangen van ned 1 2 en 3. Plus regionale
En. 1 2 3 4 5 6. Radio
Kijken bij. Conrad. .nl. Daar hebben ze dat. Kosten niet duur paar tientjes. De antenne moet je dan op het kastje aansluiten
En het kastje sluit je aan met een hdmi. Kabel
Als je bij kpn. Abonnement digitenne neemt krijg je kastje gratis
En heb 32 tv en radio zenders
Dit kost 17 euro p maand. Maar dan heb je wel h d tv
Als het in je regio al werkt. Ik weet niet waar je zit

G. v.d.Craats

Beide heren bedankt voor de informatie. Wat de eerste betreft fabrieksrecette en opnieuw installeren, jawel hoe doe ik dat als leek. Weet u dat. Ik heb al gezocht in de handleiding ( is helaas in het Duits) maar kan niks vinden. Ik heb nl in februari, toen ik geen signaal met m’n oude digitenne had deze nieuwe gekocht bij Conrad. Heeft het vanaf feb. tot afgelopen dinsdag prima gedaan. Toen bleef het beeld zwart. Heb mij in eerste instantie bij Conrad gemeld, maar wisten het denk ik ook niet, maar kreeg de link zodat ik op dit forum terecht kwam. Conrad heeft ze ook niet meer. Toen ik in feb de site bekeek stonden er nog 4 verschillende op. Een week later geen een meer en ze laten ook weten ze niet meer te hebben

Boi

Plaats even de exacte gegevens van de ontvanger

G. v.d. Craats

Op de rekening staat hij zo vermeld: Xoro HRT 7620 HD DVB-T ontvanger. Op het apparaat zelf staatFullHD HEVC DVB-T2 receiver

G. v.d.Craats

Volgens de rekening Xoro HRT 7620 HD DVB-T ontvanger. Op het apparaat staat FullHD HEVC DVB-T2 receiver

Boi

https://cdn-reichelt.de/documents/datenblatt/F100/XORO_HRT7619-20_UM_DE_LATEST.pdf

blz 26
auslieferzustand wiederherstellen

Daarna kan je hem volledig opnieuw installeren zoals je na aankoop hebt gedaan.

Boi

Maar voordat je dat doet kijk dan eerst even of je wel signaal binnen krijgt;
kan je zien op blz 24 – sendersuchlauf
Daar moet je op de balk toch wel tussen de 60 en 100% signaal zien, blijft hij op 0% dan krijg je dus geen antenne signaal binnen.

G. v.d.Craats

Hoi Boi, heb 100%signaal, dus ga het proberen. Bedankt voor de hulp

JoopS - 1950

Ja mensen het is een gedoe. Die hel

JoopS - 1950

Ja mensen het is een gedoe. Die hele zender verandering
Allemaal ongemakken en meer kosten
Ik hoop dat het hier beter verloopt straks is juli

G. v.d.Craats

inderdaad een heel gedoe, maar we komen wel waar we zijn willen toch, groetjes, G.v.d.C

Kees Pl

Hallo Digitenne gebruikers.
Wij zijn woonachtig in regio 5, dus wat staat ons allemaal nog te wachten.?
Ik probeer nu al een aantal weken, om te kontakten via internet met KPN, maar niets lukt.
Op mijn PC zit Windows 8.1 met Explorer 11.
Als ik probeer via de link, naar het Digitenne apparatuur omruil formulier te komen, lukt dat niet.
Ligt dit aan Windows 8.1 (Eplorer 11) ?

Bijkomende het probleem, KPN wil maar omruilen terwijl wij in het bezit zijn van twee koopkastjes.
Bellen met KPN is helemaal hopeloos.

Wie weet de oplossing?

G.v.d.Craats

Hoi Boi, Heb het nog steeds niet voor elkaar. Mijn zoon heeft wel geholpen maar toen was ik mijn eigen regionale kwijt. Dus vanmiddag nog weer alles eraf gegooid, Eerst even Ned 1, 2 3en 3 gecontroleerd en was in orde. Nu heb ik opnieuw gedaan wat jij aangaf dus alles eraf,. Eerste scherm met OSD sprache ingestelt, maar dat kan niet met Nederlands wel Duits enz. Als ik nu de Sendersuche in werking stel kan hij er geen vinden lijkt het wel, terwijl ik vanmiddag nog Ned 1,2 en 3 nog had. Weet jij soms wat ik verkeerd doe

JoopS - Prive

Joe het wordt nog spannend
Het beste is even bellen met KPN. Helpdesk 0800 nummer
Je krijgt een kastje. Van. kpm bij je Abonnement. Moet je de oude kastje of smart card retour sturen.
Info. Bel de helpdesk
Ik zit in het westen bij ons eind juni

G. v.d.Craats

Goedemiddag Kees, Tja KPN wil alleen dat je een abonnement neemt. Doe ik ook niet. Had ook een gekocht kastje, dat vanaf 12 feb. jl niet mer werkte. KPN dagelijks gebeld maar kon alleen een abonnement krijgen voor 15.50 euro. Heb er een gekocht zoals je verder naar boven kunt zien, maar ii ben er ook nog niet uit.

G. v.d.Craats

Heb geen tv abonnement alleen digitenne voor Ned. 1,2 en 3 en de regionale zender. Meer hoef ik ook niet. Dus KPN bellen heeft geen zin.

Joop - 1950

Dan een kastje wat geschikte is voor dvbt2 tv
Hevc 265. Kijk bij conrad.nl
Die hebben veel van dat
Succes

G. v.d.Craats

Beste Joop, Zo’n kastje heb ik al maar heb het nog steeds niet goed ingeregeld. Bij Conrad zijn ze niet meer verkrijgbaar, want daar heb ik hem in Februari gekocht en na een week keek ik voor iemand anders en toen stond er al geen meer op de site. Ze zij nog wel hier en daar te koop maar dan moet je wel het model wat je wilt hebben weten.

Boi

Staat er niet bij hoe je hem kunt updaten naar taalpakket incl. NL

Na goed, bij installatie zal je kanaal nr kunnen aangeven bij TP wijzigen, ik zit hier op Terschelling vreemd genoeg op kanaal 23, maar dat kan je gauw genoeg zien aan je signaal sterkte meter, even langzaam langs de kanalen en dan zie je hem vanzelf uitslaan en dan laat je hem zoeken. Moet hij inprinciepe een 40 zenders vinden waarvan er maar 3 a 4 open zijn; NPO 1,2,3 + regionaal. Ik heb er 6 bij elkaar; NPO 1,2,3, Frysland, Groningen en Noord-holland.
Enigste probleem bij mij, als je tv en ontvanger aanzet o% + zwart beeld, dan eerst even 1 zender up of down en dan werkt het.

Boi

Ja altijd lullig als je iets koopt en een week later is het van de markt, je kan natuurlijk alsnog een rma aanvragen bij conrad met de mededeling dat het product nog steeds niet feilloos werkt en dat je de koop wil ontbinden op het feit van; geen support van de fabriek en dat het een wan prestatie product is waar je nog steeds niet met plezier van hebt kunnen genieten, met een beetje mazzel kan je hem terugsturen en dan neem je een ander kastje; b.v.:

https://www.deschotelshop.nl/satelliet-ontvangers/qviart-t2h265-dvb-c-t2-ontvanger

of

https://www.ziezotec.nl/amiko-impulse-dvb-t2-c.html

beide goede producten en beide winkels zeer klant vriendelijk.

G. v.d.Craats

Hallo Boi, bedankt voor je advies. Heb nu het zoeken weer geprobeerd. Het regeltje onderin loopt wel vol en dan krijg je “bitte warten speichern”Daarna gaat het terug naar OSB Sprache enz.. Weet jij of dat normaal is of gaat het zoeken dan wel door. Had vanmiddag ineens een aantal zenders als RTL SBS en nog een paar waar ik niks aan heb

Boi

Klopt, moet een aantal standaard zenders direct vinden. Als je dan exit alles gaat en dan automatisch opslaat moet je in ieder geval 1,2,3 hebben

Joop - 1950

Wat een gecompliceerd gedoe zeg
Nou je hebt toch nog wel technische radio tv zaken
Waar ze daar kennis van hebben. Kijk eens op Google
Jammer dat ik ver weg woon anders had ik jullie misschien wel kunnen helpen
Ja het is allemaal gekomen door de overheid die willen die bandsn vrij maken voor dat G 5 netwerk
En zo worden wij op kosten gejaagd en veel zoeken
In het uiterste geval moet je een nieuwe tv kopen waar dvb t2 tv al ingebouwd zit dan heb je in ieder geval ned 1 2 en 3 en regio tv
Ik wacht het hier wel af wij zijn nog niet om geschakeld dat is pas eind Juni
Ik heb al een nieuw digitenne kastje. En kijk er al mee
Maar nog geen HD. Moet nog even geduld hebben
Succes verder. Kijk eens op Google naar ontvangst mogelijk heden
Type ontvangt mogelijkheden dvb t2 tv
Gr Joop S

G. v.d.Craats

Heb Conrad gemaild dat het niet werkt. Wacht af wat ik terug krijg

Boi

Als je maar goed kenbaar hebt gemaakt dat het niet deugd anders hoor je niet zo veel meer van conrad

JoopS - 1950

Toch valt het wel mee met conrad
Ze hebben. Best wel goede service. Is mijn ervaring
Maar het kan zijn
Ik hou gewoon maar mijn digitenne en ben benieuwd hoe dat hd tv gaat worden
Ze hebben per 1 juni ook maar even het abonnement verhoogd van 15,50. Naar 17.00. Euro

Gr.joop

G.v.d.Craats

Heb gezegd dat ik geen beeld heb sinds vorige week dinsdag en het niet goed kan krijgen. Wacht wel af. Niks heb ik heel misschien krijg ik iets.

G.v.d.Craats

Gewone particuliere tv winkels zijn er niet veel meer. Hier op de Veluwe weet ik er geen

Joop S - Prive

ja het is een heel gedoe die verandering met Digitenne
veel ongemakken voor velen en gezoek naar passende tuner voor dvbt2
ontvangst en in het uiterst slechte geval moet je een nieuwe tv kopen
waar dat dvb t 2 al in zit HEVC
Dus weer een kosten plaatje en dan maar hopen dat je goede ontvangst eindelijk hebt je dan HD TV
Nou het werd wel eens tijd

we wachten maar af we kunnen niet anders

Boi

Heb nog steeds perfect ontvangst.
1 nadeel van de antenne je kan hem niet splitten naar 2de toestel, splitter met voeding die op de markt is is net zo duur als de antenne dus heb nu een 2de antenne besteld voor het 2de tv-toestel.
En daar komt denk ik deze ontvanger op;
https://www.deschotelshop.nl/satelliet-ontvangers/qviart-t2h265-dvb-c-t2-ontvanger
meer dan genoeg voor alleen 1,2,3 en regionaal

G. v.d.Craats

Hallo Boi, Heb m’n digitenne teruggestuurd.Maar nou een andere. Ik kreeg 2 links van je. Heb al jaren digitenne met een kamerantenne, die oorspronkelijk bij een KPN digitenne hoorde en dat ging prima. In eerste instantie deed de Xoro HRT 7620 het ook prima. Welke kan ik nu het beste bestellen volgens jou. Graag advies. Heb er zelf geen kijk op. Wil dus geen KPN abonnement, hoewel ik verder wel internet en telefoon van KPN heb.

JoopS - 1950

Met. een spriet antnne heb je ook ontvangt
Of één zelf gemaakte coax 75 Ohm. Constructie
Ik heb prima beeld
Maar het ligt er ook aan waar je zit
Succes

Boi

Ik ga voor de qviart maar kan zijn dat je een andere antenne nodig hebt maar dat merk je gauw genoeg

Joop - Privé

Voor dvhlb t2. Maakt het niet veel uit hoor
Als je op redelijke afstand van mast. Of kpn toren zit
Het is allemaal uit proberen
Als je maar vast beeld hebt signaal

G.v.d.Craats

Goedemorgen, heb ook advies bij Schotelshop gevraagd. Zij raden mij de Thomson tht 71-dvb-t2-hevc-ontvanger aan. Hoe denk jij hierover. Hij is wat duurder, maar daar kom ik wel overheen, vast wel

joop S - prive

Wat een ingewikkeld gedoe zeg om een beetje ether tv te kunnen ontvangen
ja een dvb t 2 ontvanger heb je nodig indien je een oudere tv hebt
het is niets anders dan een frequentie compressie je zit toch tussen de 400 en 500 Mhz UHF band
maar ze hebben hier voor het ontvangen van HD tv hieraan gesleuteld
zodat het het met een normale tv niet meer te ontvangen is
dus moet je weer een apart ontvanger kopen
of een KPN Digitenne abonement nemen dan heb je meteen ook het benodigde kastje ja ze n maar NED 1 2 3 willen ontvangen moeten zelf een los dvb t2 kastje kopen of een nieuwe TV
ik ben blij als die hele operatie achter de rug is en alles naar behoren werkt

Joop S - prive

Nog even dit
Ja ze zijn er wel achter met al die veranderingen
ook bij KPN weten ze wel weer
hoe de burger weer op kosten kunnen jagen
En er wordt niets vergoed of zo en zelfs geen enkel excuus wordt er gemaakt naar de mensen toe
men doet maar en zo is het met alles

Boi

Thomson tht 71-dvb-t2-hevc-ontvanger;
perfect kastje. Gewoon doen en als het goed is werkt het ook gelijk als je alles aansluit.

ik heb het goedkope kastje genomen omdat het voor een 2de tv is die zelden gebruikt word.

G.v.d.Craats

Heb het digitennekastje binnen, maar ik denk dat m’n antenne onvoldoende is. Heeft iemand een advies. Heb een Thomson THT 712.

JoopS - 1950

Eventueel draadantenne van coax construeren
En op een gunstige plaats ophangen. In buurt van een raam
Anders buiten antenne.

Boi

Heb je een binnen of buiten antenne, richt of rond gevoelig? Hoever zit je van de zendmast af?

G.v.d.Craats

Heb binnenantenne,nog een ouwe die bij een KPN digitenne hoort. Tot vorige week dinsdag heeft ie het altijd goed gedaan. Hoe ver we hier van een zendmast zitten weet ik niet. Hoe kan ik daarachter komen,via KPN misschien.

G. v.d.Craats

Ben aan het zoeken geweest, kan er nog niet achter komen. Vroeger was het Lopik, ik geloof nu Arnhem. Zit op de Veluwe.

G. v.d.Craats

heb digitennemasten gevonden in Arnhem, Apeldoorn en Veenendaal..Krijg melding op tv “schakel atenne op Aan als u een active antenne hebt. Geen idee wat ik hiermee kan of moet

Boi

Om te beginnen kan een nieuwe buiten antenne geen kwaad.

Maar in je instelling bij installatie kan je stroom (5v) aanzetten om je antenne te voeden voordat je signaal ontvangt, daar kan je dan ook laten zoeken naar de zenders. Antenne misschien wat bij richten zodat je het sterkste signaal hebt.

Moet lukken.

Menu > installatie > TP wijzigen(waarschijnlijk) > stroom aan( of 5V aan) > kanalen zoeken.

G.v.d.Craats

Hoi Boi hehe eindelijk gesnapt en beeld bedankt voor je prima hulp

Boi

Veel kijk genot

G.v.d.Craats

Dank je

Sharon dusseldorp - Antenne

Mijn ontvangst is super slecht heb 7 jaar altijd goed ontvangst gehad en nu stoort hij elke dag ik woon aan de rand van België maar na verandering kan ik geen goed tv kijken heb wel andere antenne gekregen want daarvoor kon ik helemaal geen beeld krijgen maar dit is ook niet fijn kijken !!!

G. v.d.Craats

Hoi Sharon, dat is vervelend als je niet goed kijken kunt. Helaas kan ik je niet helpen, maar als je een eind naar boven scrollt kun je daar wel wat adviezen vinden. Ik kon er in ieder geval mee verder en kan weer kijken. succes gewenst.

Boi

Heb je slecht ontvangst signaal of wat anders?

Jack Voogt

Wie internet heeft, heeft Google als beste vriend in huis. Zoek bijvoorbeeld op “live online TV free” en de naam van het betreffende land, en je krijgt vele TV zenders die je via de PC en het internet kan bekijken. Gratis ! Sluit je PC aan op je TV en je hebt alles op je grote beeldscherm. Zo kijk ik naar Amerikaanse TV zenders en zie de nieuwste afleveringen van vele series het eerst, nog voordat ze op de Nederlandse TV verschijnen. Zelfs een TV-zender als HBO, wat in Nederland en in Amerika als een betaalzender geldt, is gewoon gratis via het internet.
Digitenne ? Laat KPN maar een miljoenenvergunning aan de overheid betalen. Ik hoef er geen abonnement op !

JoopS - 1950

Nou nou heer voogd dat is niet mis
Ook SBS 6 vrij te ontvangen. En RTL??
Nou dan zou het top zijn

Gr joop

G. v.d.Craats

Als ik zowel de digitenne als de tv aanzet heb na ongeveer een kwartier/twintig minuten geen beeld. Digitenne blijft aan maar geen beeld. Wanneer ik alles even uitschakel en opnieuw weer inschakel werkt het weer perfect en is er verder de hele avond n iks mis.Is er iemand die hier iets over kan zeggen wat ik eventueel doen kan/moet

Boi

Misschien even een update uitvoeren

JoopS - 1950

Kastje6 resetten stroom er even AF
MAAR DAT MOET NIET IEDERE KEER
DUS ALLEMAAL BEGIN DINGEN

G. v.d.Craats

Lach me niet uit, maar hoe doe ik een update. Alvast bedankt

JoopS - 1950

Via het menu. Wijst de weg vanzelf

Boi

Menu > instellingen(waarschijnlijk) of Systeem > update en dan kan je kiezen waar het update bestand vandaan ingelezen moet worden.
Makkelijkste manier even op internet bij de fabrikant zoeken voor de firmware dit downloaden en uitpakken op een usb stick > stick in de usb poort en dan regelt het kastje het verder als je usb kiest en het bestand wat het kastje daar op ziet staan. Eerst even een backup naar de usb stick schrijven en dan pas updaten.

G. v.d.Craats

Is er een speciale USBstick voor nodig?

Boi

Standaard geformarteerde usb stick

G. v.d.Craats

Heb de firmware gedownload, maar als ik die open krijg ik een lijstje met 1:sky_usb en 2: srt 8211_v238_20181018.. Als ik die sky_usb open staat die srt enz erin . Die srt enz kan ik niet openen. Moet dat dan samen op een usb.. Er staat iets over uitpakken. Is dit dan een pakketje en niet apart..Sorry voor mijn onkunde maar heb dit nog nooit gedaan.Graag advies.

Boi

Dat hele pakket uitgepakt op de usb stick en dan naar update op de ontvanger gaan en die doet zelf de rest als je op het pakketje klikt bij update vanaf usb

G. v.d.Craats

goeienavond, Moet ik de kanalenupdate aan of uit laten staan.

G. v.d.Craats

Goedenavond, Moet ik de kanalenupdate aan of uit laten staan of maakt dat niet uit

Boi

Eerst opslaan naar de usb stick daarna alles updaten, dus met kanalen. Na de reboot je opslag terug zetten van usb stick

Antoon

Als ik dit zo lees lijkt het mij allemaal een een leuke hobby, niets mis mee, ik ben ook bezig, van tv kijken komt weinig van, ik ben meer bezig met uit proberen van dingen.
Nu lees ik dat jezelf een antenne kunt maken, een hobby zonder end

joop s - prive

antenne zelf maken is geen punt coax kebeltje
strippen en met richten uitproberen of alle zenders het zelfde 100 % signaal geven dan is het goed zelf heb ik van de kern een lus gemaakt en die zo opgehangen
en ook een spriet antenne wil voldoen vast op het kastje in te pluggen
alles afhankelijk van waar men woont en de ligging afstand van de zendtoren
het is leuk uit proberen
zelf een portable tv gekocht van lenco geschikt voor dvb t2 hevc 265
straks uit proberen als we 9 julli hier eindelijk hd tv ontvangst hebben

Henk van den Berg

Beste, Ik heb een ontvanger DVB-T2 HDTV receiver van telestar in Duitsland gekocht Saturn Kleve werkt goed ned: 1-2-3- 4 regionale zenders grensstreek b.v. D.L. enz:

Manus

Ik vind het ontvangst zeer slecht terwijl de antenne ontvangst 100 % is en de zon schijnt hoop dat het maar tijdelijk is want met een stotterende tv beeld word ik niet vrolijk van net als dat er bepaalde zenders niet doen ?

Boi

Kan zijn dat je net niet goed op de zender staat of net als wij op zeer grote afstand zit en dan krijg je inderdaad weersbeinvkoeding op je ontvangst.

Rob

Dat hele Digitenne gebeuren is een en al drama geworden en duur!!!!!!
Na het omruilen van mijn oude kastjes naar het nieuwe kastjes kan je bijna geen TV meer normaal kijken. Het beeld blokt, wappert, valt weg en ga zo maar door. De antenne op een andere (betere) plaats gezet, maakt geen moer uit. Het is en blijft zwaar ruk! Bovendien ging het abonnement omhoog van € 16,00 naar € 22,00 voor twee kastjes. Dus precies de zelfde service 40 % van de ene op de andere maand duurder. IK STOP MET DIGITENNE! Ik ga op zoek naar alternatieven en die zijn er. TIP: koop ergens voor 4 à 5 tientjes een losse DBV-T2 ontvanger. (kan je online overal bestellen). Dan heb je gratis NPO 1, 2 en 3 en regionale zenders. en de rest als je onbeperkt internet hebt kijk je online. Ik kijk sowieso amper naar de commerciële zenders, geen zin om de hele avond voor STRAF naar reclames te moeten kijken en wat er morgen en volgende week allemaal uitgezonden wordt, als ik daar een programma of een film wil volgen. Kort en goed er zijn alternatieven. beetje zoeken en puzzelen.

Boi

Ligt toch aan je antenne dan, wij zitten op dik 35Km van de zender en ik heb 95% ontvangst op de meter. Als het weer af en toe vervelend doet is de ontvangst slacht maar dan streamen we via een tabletje naar de TV. Maar voor 90% van de tijd hebben we prachtig HD kwaliteit. We hebben onze eigen ontvanger zonder abo van kpn en dat is gewoon goed, commerciele tv kijken we niet daar hebben we satelliet voor. Dus wij kijken verder gratis zonder te betalen voor een TV-pakket bij wie dan ook.

Peter

Heb vorig jaar 2 insteekkaarten vervangen voor de zxv7200 ontvangers en ook in de caravan ingebouwd. In Duitsland heb je redelijk veel regionale zenders. Kom in terug via en camping in Limburg (Vijlen) doet er niets meer can de digitenne. Ja 4 franse zenders. Fout code E106-0 . Deze is niet weer te vinden op de KPN site. Heb nu voor de zoveelste keer ELLENDE met digitenene / kpn dat alles er na de vakantie subiet uit gaat. DAG KPN!

Hendrik Jan de Snaijer

Geachte

Na de omschakeling van 3-9-2019 (Rijnmond) is de ontvangst op onze keuken tv niet meer mogelijk.

Deze TV is een Philips LC171W03-C4.

De aansluitingen op deze TV zijn een scart en een DVI-D (HD/PC)

Hij speelde tot 3-9-2019 gewoon via de HDMI ZXV7200 en de meegeleverde scart / tulp kabel op de scart aansluiting van de TV.

Is er nog een mogelijkheid om weer beeld op onze TV te krijgen via Digitenne.??

Bedankt alvast voor de hulp.

Boi

Dan moet je een digitene ontvanger kopen die een scart uitgang heeft

Hendrik Jan de Snaijer

Bedankt Boi voor je tip.

Vandaag ff deels de kabels vervangen, door kabels uit mijn oude schoenendoos en zie zowaar weer beeld.

Gr

Ger

Op de boot voor de 1e keer sinds 2 maanden de TV aangezet (Zuid-Holland) Altijd perfect beeld, nu niets. Had een CI-module en mijn kaartje nam ik altijd van huis mee. Alle 30? kanalen prima. Nu niets. Vorig jaar nieuwe TV gekocht: Enox. Specs o.a.:
Tuner: DVB-S2 + DVB-S + DVB-T + DVB-T2 + DVB-C mit HDTV-Empfang (H.265/MPEG4)
Met een nieuwe actieve antenne hoog in de mast: Banten type DVB-T/T2. Ik zou zeggen, ik heb toch geen kastje nodig om FTA te ontvangen? Ik heb de CI-module met kaart eruit getrokken. Alles opnieuw gescand, nog geen resultaat. Antenne ontvangst 0%. Begrijp er niets van. Tip??

Boi

Heeft de antenne stroom en is hij goed gericht? Juiste band gescanned?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond