Deel dit artikel
-

KPN houdt rechten Digitenne tot 2030

KPN blijft zeker tot februari 2030 digitale televisie uitzenden via de ether. Het Agentschap Telecom heeft de Digitennelicentie verlengd.

Dat maakte KPN zojuist bekend.

KPN wil Digitenne blijven aanbieden naast zijn iTV, via vast internet, en Play dat via mobiel internet verloopt. De operator belooft digitale televisie verder ontwikkelen op basis van de nieuwe technologie DVB-T2. Dat gebruikt minder spectrum. De ongebruikte ruimte in de 700 MHz-band zal in 2020 beschikbaar komen voor mobiele communicatie.

Vodafone leek interesse te hebben voor de Digitennelicentie, maar verzette zich tegen de zware verplichtingen. Die verlangen dat het bedrijf in notime een landelijk dekkend netwerk zou aanleggen. Mogelijk had ook Ziggo interesse.

Het Agentschap Telecom, verantwoordelijk voor de veiling van de licentie, meldt: “Doordat één van de twee deelnemers zich heeft teruggetrokken uit de veiling, is de noodzaak tot veilen komen te vervallen en wordt de vergunning verleend aan de enige resterende deelnemer.”

Foto: E. Dronkert (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Wanneer komt er dan 720p digitenne?
Noodzaak is al kleiner, npo-live is tegenwoordig al scherper, maar toch welkom.

Joop Solleveld - prive

rechten tot 2030
Hoop wel dat ze binnenkort mee perfectie gaan leveren
en wat klantvriendelijker
Want dit is mensen opzadelen met veel; ongemakken en extra kosten
bezopen ergens

Rien Klaassen

Als Digitenne verplicht is een landelijk dekkend bereik aan te bieden dan voldoet het daaraan niet. In Ouddorp ZH is storingsvrije ontvangst niet mogelijk en zijn vaak Ned. 1, 2 en 3 helemaal niet te ontvangen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond