Deel dit artikel
-

Sterke groei klanten KPN

KPN meldt een sterke groei van het aantal klanten in het vierde kwartaal van 2014. Dat geldt voor breedband, interactieve tv, consumenten mobiel en de zakelijke markt.

Toch kampt KPN nog steeds met een ‘aanhoudende druk op traditionele spraakdiensten en mobiele prijsniveaus in de zakelijke markt’ (pdf). De omzet voor het vierde kwam uit op 2 miljard euro, met een geschoond EDITDA van 669 miljoen en een operationele winst van 218 miljoen euro. Een meevaller was de positieve impact van een belastingteruggaaf (44 miljoen euro).

Het aantal breedbandklanten groeide in het vierde kwartaal met 41.000 en er kwamen 83.000 nieuwe interactieve televisie abonnees bij. Het aantal ‘triple play’-klanten steeg wederom. Inmiddels heeft 50 procent van de breedbandklanten een ‘triple play’-pakket, vergeleken met 44 procent in het vierde kwartaal van 2013.

In het kwartaal kwamen er 57.000 nieuwe mobiele abonnees bij. Groei in vast-mobiele bundels en 4G zorgden hier met name voor. Ook de klantloyaliteit steeg in het kwartaal bij alle merken, door focus op retentie van bestaande klanten en vast-mobiele bundels. Het aantal consumenten klanten met 4G is opnieuw sterk gegroeid naar 1,3 miljoen ten opzichte van het eind van het derde kwartaal toen 1,1 miljoen consumenten 4G hadden.

De zakelijk markt kromp verder en de daling van de traditionele diensten met hoge marge zette ook in het vierde kwartaal door. Wel steeg de belangstelling voor cloud en M2M (internet of things). KPN heeft in december een reorganisatie voor de zakelijke markt aangekondigd.

In het vierde kwartaal bleven de prijsniveaus in de Belgische mobiele markt relatief stabiel. Maar door de sterk concurrerende markt lukte het KPN niet om veel nieuwe abonnees voor dochter BASE Company aan te trekken: een magere 3.000.

KPN maakte vanochtend ook bekend dat het voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, wil benoemen in de Raad van Commissarissen. Sap wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond