Deel dit artikel
-

KPN mag glasvezeldienstverleners inlijven

De Nederlandse Mededelingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring verleend aan de overname door KPN van vier Reggeborgh-glasvezeldienstverleners (Edutel, XMS, KickXL en Concepts ICT).

Met de overname van deze internetproviders, die overigens al op 9 november 2011 werd aangekondigd, vergroot KPN zijn marktaandeel in de breedbandmarkt met 1,8 procent. Het aantal FttH-klanten van KPN komt daarmee op driehonderdduizend.

Sinds 2008 heeft KPN een minderheidsbelang van 41 procent in Reggefiber, voortgekomen uit de Reggeborgh Groep. De dienstverleners dateren uit de tijd dat het bedrijf nog geen partner was.

In april van dit jaar mocht KPN al wel Glashart Media, Lijbrandt en Reggefiber Wholesale overnemen, maar de NMa gaf toen nog niet het groene licht voor de andere onderdelen.

‘Wij zien FttH als dé lange termijn, superieure infrastructuur, terwijl er ook goede operationele resultaten mee worden behaald op de korte- tot middellange termijn, zoals een stijging van het breedband- en tv-marktaandeel, en een hogere ARPU,’ stelt Eelco Blok van KPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond