Deel dit artikel
-

KPN mag Youfone overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft KPN een vergunning om Youfone over te nemen. De ACM deed naar eigen zeggen uitvoerig onderzoek naar de gevolgen van deze overname voor de markt voor mobiele telecommunicatiediensten en daaruit blijkt dat de concurrentie als gevolg van de overname niet zal verminderen omdat er geen belangrijke concurrentiekracht wegvalt en er voldoende andere aanbieders zijn die concurrentiedruk blijven uitoefenen.

KPN en Youfone leveren allebei mobiele telecommunicatiediensten aan consumenten en zakelijke eindgebruikers. Youfone is een kleine maar snel groeiende aanbieder van scherp geprijsde mobiele telefoonabonnementen aan met name consumenten. Dat zijn zogeheten no frills-abonnementen. Youfone heeft geen eigen netwerk en maakt gebruik van het mobiele netwerk van KPN.

Uit het onderzoek volgt weliswaar dat er aanzienlijke overstapdrempels bestaan voor MVNO’s en dat zij in de afgelopen 10 jaar niet zijn overgestapt. Desalniettemin blijkt dat zij wel effectief kunnen dreigen met overstappen naar een ander netwerk, zoals Odido of VodafoneZiggo. Die dreiging zorgt ervoor dat MVNO’s in de onderhandelingen met KPN betere voorwaarden kunnen bedingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond