Deel dit artikel
-

KPN neemt afstand van bezwarenbrief van ondernemingsraad XS4ALL, enquêteprocedure lijkt onvermijdelijk

KPN heeft afstand genomen van de bezwarenbrief die de ondernemingsraad van XS4ALL 1 augustus jongstleden aan de top van het telecombedijf stuurde. Als reactie daarop kondigt OR nu een enquêteprocedure aan.

In haar brief werpt de OR bezwaren op tegen het beleid van KPN en XS4ALL op de gang van zaken bij XS4ALL. KPN wil het merk nog steeds opheffen, maar de dienstverlening voortzetten onder de naam KPN.

XS4ALL kreeg sinds de overname ruimte voor eigen innovaties en initiatieven en tegelijkertijd kon het bedrijf gebruik maken van de schaalvoordelen van KPN, onder andere centrale inkoop, financiële administratie, onderzoek en het TV-product. KPN is het dan ook niet eens met de mening van de OR dat XS4ALL is verwaarloosd of gemarginaliseerd. Het beleid is er altijd op gericht geweest bij te dragen aan het succes van zowel XS4ALL als KPN.

Ook is het medezeggenschaps- en besluitvormingstraject ten aanzien van de voorgenomen integratie van XS4ALL in KPN uitvoerig en zeer zorgvuldig verlopen. ‘Van gegronde redenen om aan een juist beleid te twijfelen is geen sprake, laat staan van wanbeleid,’ stelt KPN.

De OR stapt naar de Ondernemingskamer. De rechter kan op verzoek van de aandeelhouders of een betrokken vakorganisatie een onderzoek gelasten naar het beleid en de gang van zaken van de vennootschap.

Het conflict zou nog kunnen worden bijgelegd door de nieuwe (van Proximus afkomstige) CEO Dominique Leroy, maar die zal zich nog moeten inwerken en begint pas in december.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond